Benaguasil lidera el projecte WOMENEQUITY

ayuntamiento de benaguasil

Per a facilitar l’accés de les dones al mercat laboral

L’Ajuntament de Benaguasil lidera el projecte European Women at work: towards equity (WOMEN EQUITY) el principal objectiu del qual és conscienciar sobre les barreres a les quals s’enfronten les dones per a accedir al mercat laboral amb la finalitat de millorar aquesta situació i acabar amb ella, ja que s’han vist potenciades després de la pandèmia del COVID-19.

Amb un pressupost de 137.435 euros, el projecte serà desenvolupat per un consorci format per Finnovaregio, Innovationhive – kypselikainotomias; el municipi de Lourinha (Portugal), Drustvoza Razvijanje Rrostovoljnega De la Novo Mesto (Eslovènia), *Comune di Santarcangelo di Romagna (Itàlia) i Municipiul Botosani (Romania)

WOMENEQUITY, que forma part de la convocatòria de Xarxes de Ciutats del Programa de Ciutadania, Igualtat, Drets i Valors (CERV) tracta d’abordar l’accés de les dones al mercat laboral des d’una perspectiva europea que permeta, gràcies a la col·laboració entre municipis com Benaguasil, Botosani, Lourinha o Santarcangelo di Romagna, buscar solucions que disminuïsquen aquestes barreres i millorar les seues condicions.

Així mateix, el projecte pretén conscienciar i implicar a tota la ciutadania en aquesta realitat, així com a les entitats públiques i privades, oferint eines de treball basades en la igualtat per a aconseguir una major inclusió de la dona en el mercat laboral.

De la mateixa manera, es posarà l’accent en les diferents oportunitats d’autoocupació i emprenedoria de les quals es puguen beneficiar les participants. Per a això, el projecte se centrarà en tres grups objectius principals: joves que comencen a incorporar-se al mercat laboral, dones desocupades majors de 55 anys i dones immigrants. Aquest grup objectiu es deu a l’increment en el número de teletreballadores, especialment dones que, juntament amb el tancament d’escoles i guarderies han assumit en general majors responsabilitats domèstiques i de cura patint, en conseqüència, una deterioració entre el treball i la vida.

Set esdeveniments durant 18 mesos

El projecte s’articularà entorn de set esdeveniments durant els díhuit mesos de duració, realitzant-se un esdeveniment en cadascun dels països involucrats en el projecte. Tots els actors locals dels diferents territoris europeus participaran en aquestes activitats a través d’un enfocament participatiu i transversal, intercanviant valors i tradicions culturals europees i enfortint els vincles entre els territoris de la UE.

Amb això, es produiran materials audiovisuals que reflectisquen la realitat de les dones en el món del treball i una guia de bones pràctiques, que recopilarà les iniciatives locals realitzades en el món del treball i servirà de comunicació a la ciutadania. Això permetrà als municipis participants replicar-les o servir d’exemple i inspiració per a uns altres.

Vinculació a cinc projectes europeus

Amb el projecte WOMENEQUITY, es reforça  l’interés de Benaguasil en els fons europeus i la seua estratègia d’internacionalització  i construcció de la ciutadania europea. I és que en l’actualitat, ja són cinc els projectes en els quals està involucrat l’Ajuntament valencià, dos d’ells liderats per ell: Bridge2020 (Erasmus+) i WOMENEQUITY (CERV) i els altres tres en els quals està com a soci: EUdiscovery (Agermanament CERV), SETOFF (Erasmus+) i Smart and Digital Agriculture (Erasmus+).

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà