Els alumnes del Taller d’Ocupació de Bétera finalitzen el certificat de professionalitat de nivell 1

taller empleo betera

Durant maig 20 dels 30 alumnes iniciaran la seua formació en certificats de professionalitat de nivell 2

Amb l’objectiu de millorar la qualificació formativa i l’ocupabilitat dels veïns i veïnes de Bétera, el Consistori continua treballant en la implementació de tallers mixtos de formació i ocupació donats els bons resultats obtinguts en edicions anteriors.

El Taller d’Ocupació Bétera VI, que va iniciar la seua activitat el passat dia 30/12/2023 i té una duració de 12 mesos, compta amb 30 alumnes-treballadors que estan dividits en tres grups de 10 alumnes cadascun i cursen certificats de professionalitat pertanyents a les famílies professionals d’Administració i Gestió, Arts Gràfiques i Agrària.

En l’actualitat, els alumnes que cursen els certificats de professionalitat de les famílies agrària i d’administració i gestió, inicien l’itinerari formatiu amb certificats de professionalitat de nivell 2, mentre que els alumnes del grup d’arts gràfiques cursen un certificat de professionalitat de nivell 3. En aquest mes d’abril finalitza el certificat de nivell 1 i al maig s’inicia el de nivell 2. Per això, hui, l’Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, al costat del regidor d’Ocupació, Adrián Cámara i la regidora de Personal, Marisa Silvestre, han aprofitat per a visitar les instal·lacions del Taller i conéixer de primera mà el desenvolupament d’aquest programa formatiu.

“Sens dubte, aquests tres primers mesos han sigut molt productius sou 30 veïns i veïnes que heu anat superant proves, exàmens, pràctiques que us habiliten per a, una vegada superat el primer certificat de professionalitat, poder continuar amb el desenvolupament de l’itinerari formatiu i rebre la formació corresponent als certificats de professionalitat de nivell 2. Vos anime que finalitzeu satisfactòriament aquest primer certificat i al fet que continueu amb la mateixa il·lusió i optimisme el segon certificat que vos permetrà compaginar els coneixements teòrics apresos amb una pràctica professional efectiva en les pròpies dependències municipals” ha explicat Elia Verdevío.

Al seu torn, durant la visita, Adrián Cámara ha recalcat “la gran oportunitat que suposa participar en aquests Tallers per a adquirir formació homologada, amb validesa i reconeixement en tot el territori nacional que potenciarà la vostra formació perquè compteu amb més eines per a accedir al mercat laboral” i ha recordat que “a més de ser un any de formació remunerada, aquests alumnes cotitzen a la seguretat social i generen prestació per desocupació”.

En eixa línia, Marisa Silvestre ha manifestat que “la inserció laboral dels veïns i veïnes amb més dificultats per a trobar ocupació és una tasca que ens competeix a tots. L’Ajuntament, amb aquests Tallers d’Ocupació, pretén oferir una experiència laboral molt demandada per les empreses a l’hora de contractar treballadors”.

Treball efectiu

Els alumnes-treballadors participants fan un treball efectiu mitjançant el contracte de formació i aprenentatge, que juntament amb la formació professional per a l’ocupació rebuda, procure la seua qualificació professional i afavorisca la seua inserció laboral.

Així doncs, els alumnes-treballadors de la família professional d’administració i gestió realitzaran les seues pràctiques en diferents dependències municipals mentre que els alumnes de la branca agrària s’encarregaran del manteniment i conservació de diferents jardins i zones verdes municipals.

D’altra banda, els alumnes-treballadors del certificat de disseny de productes gràfics, estan duent a terme des de l’inici de la seua activitat formativa diversos treballs de cartelleria en campanyes publicitàries pròpies de les diferents regidories.

Formació Complementària

Així mateix, en aquests programes els alumnes participants a més de la formació que reben en els diferents certificats de professionalitat reben una formació complementària de caràcter modular en matèries com a alfabetització informàtica, sensibilització ambiental, sensibilitat en igualtat de gènere, prevenció de riscos laborals i inserció laboral, així com programes específics de formació encaminats a preparar a l’alumnat cap a les proves d’obtenció del Graduat en ESO, cicles formatius, i les competències clau, a més de les diferents visites formatives que realitzen relacionades amb els continguts formatius.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà