Benaguasil posa en marxa el projecte Yepic per a involucrar a la joventut en assumptes europeus

proyecto Bridge

50 joves podran formar-se i 10 d’ells visitar les institucions europees

L’Ajuntament de Benaguasil liderarà el projecte YEPIC (YouthEngagement in EuropeanAffairs), que té com a objectiu principal involucrar a la joventut del municipi en els assumptes europeus i en l’Agenda 2030. El projecte, que celebrarà la seua primera activitat al llarg d’aquest mes de abrilcuenta amb un pressupost de 21.121 euros finançat pel programa Erasmus+ a través del INJUVE.

Aquest és el segon projecte que Benaguasil implementa sota aquesta convocatòria en resposta a la creixent demanda dels joves de participar en activitats d’aquest tipus. Amb aquest projecte es dona continuïtat als reeixits resultats del projecte BRIDGE2030 que va donar l’oportunitat a joves del municipi de formar-se en els ODS i proposar iniciatives que ajudaren a la consecució de l’Agenda 2030 a Benaguasil.

Volent buscar solució a la falta de coneixement per part de la joventut en assumptes europeus, YEPIC té com a objectiu acostar als joves al cor d’Europa i l’Agenda 2030. Més enllà d’això, mitjançant diferents activitats i esdeveniments, els joves participants treballaran a generar idees i iniciatives per a buscar un desenvolupament econòmic, social i mediambiental sostenible per al seu municipi.

Aquesta iniciativa comptarà amb 50 participants d’entre 13 i 18 anys, els quals desenvoluparan habilitats de gestió de projectes, comunicació, networking, disseny de contingut digital i màrqueting. Els joves gaudiran d’una experiència que pivotarà sobre 4 activitats.

La primera d’elles serà la “Unveiling the European Union and the SDG”, Perquè els joves tinguen una primera presa de contacte amb el programa, es desenvoluparan una sèrie d’activitats en el municipi de Benaguasil que inclouen sessions informatives sobre la Unió Europea, l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

La segona activitat “Building OurT own’s Sustainable Future” serà un esdeveniment centrat en el sector empresarial local, on els joves visitaran empreses de la zona relacionades amb la sostenibilitat ambiental. Podran aprendre sobre les seues activitats i desafiaments, i tindran l’oportunitat de proposar iniciatives per a millorar la sostenibilitat en col·laboració amb aquestes empreses.

En tercer lloc, es durà a terme el “Action Lab: Benaguasil’s youth voice” Un ple de debat estructurat sobre mesures de sostenibilitat a Benaguasil, on els joves presentaran les seues propostes a les autoritats locals i s’enviarà la iniciativa guanyadora al Diàleg de la Unió Europea amb la Joventut a Espanya.

La quarta i última activitat es dirà “Benaguasil’s Euro Quest: Youth Invasion of Brussels!” Després de tots els coneixements adquirits al llarg dels mesos previs, 10 dels 50 joves participants viatjaran a Brussel·les on coneixeran les principals institucions europees.

Més enllà d’això, es reuniran amb autoritats de la UE, a les quals podran presentar els projectes que han desenvolupat al costat dels seus companys.

Per al regidor de Projectes Europeus, Stephane Soriano l’adjudicació d’aquest projecte confirma el compromís de Benaguasil amb els joves. “Aquest nou projecte ens permetrà continuar avançant en la formació europea dels nostres joves, dotar-los de les eines per a debatre sobre el futur que volen i donar-los l’oportunitat de sentir-se involucrats en les preses de decisions que els afecten”, ha assenyalat.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà