Serra impulsa la seua biomassa amb un projecte europeu

pellets serra

El municipi és pioner en la gestió forestal sostenible i la transformació en pèl·let

L’Ajuntament de Serra impulsa el seu projecte pioner en l’àmbit municipal de gestió de la biomassa i transformació en pèl·let amb una subvenció europea de 170.000 euros.

La inversió serà possible gràcies al projecte València Biovaloriza, una iniciativa de la qual forma part amb altres cinc socis, amb l’objectiu comú de previndre incendis a través de la valorització dels productes forestals.

Esta acció dins del projecte “València Biovaloriza” vol optimitzar la capacitat de les muntanyes per a generar activitat econòmica en zones rurals al mateix temps que reduïx el risc d’incendis forestals i augmenta la resiliència del territori. Tot, a través d’una gestió forestal sostenible en la qual el municipi de Calderona fa anys que treballa.

Segons l’alcaldessa Alicia Tusón: “Estem d’enhorabona perquè rebre esta subvenció suposa un nou impuls per a la nostra planta de biomasa. L’ajuda permetrà més personal, treballar en la qualitat i certificació del producte i assentar les bases per a la creació d’una empresa pública.”

Tusón ha destacat que Serra “és un municipi pioner i referent en esta matèria. La gestió forestal és vital per previndre incendis forestals i per això continuem treballant en este projecte d’economia circular.”

El projecte València Biovaloriza amb un pressupost de 1.995.000 euros, del qual la Fundació Biodiversitat finança el 95%, està liderat per la Diputació de València al costat d’altres 5 socis: la Universitat Politècnica de València, els ajuntaments de Serra i Llíria i les mancomunitats de Camp de Túria i interior Terra del Vi.

València Biovaloriza compta amb el suport de la Fundació Biodiversitat del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), finançat per la Unió Europea-Next GenerationEU. Este projecte per a la promoció de la bioeconomía lligada a l’àmbit forestal i la contribució a la transició ecològica es durà a terme durant les anualitats 2024 i 2025.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà