Benissanó recrearà la batalla de Pavia i l’arribada al seu Castell del Rei de França l’any 1525

La Setmana del Castell es celebra del 8 al 10 de febrer

Benissanó retrocedirà en el temps quasi cinc-cents anys per tal d’instal·lar-se en el mes de juliol de l’any 1.525 amb l’arribada, com a presoner, del Rei de França, Francesc I al Castell de Benissanó.

L’Ajuntament de Benissanó ha organitzat, els dies 8, 9 i 10 de febrer, un extens programa d’activitats al voltant de la ‘Setmana del Castell’ en la qual, tots els veïns i totes aquelles persones que s’acosten fins a esta població del Camp de Túria podran presenciar la recreació històrica de la batalla de Pavia i la posterior arribada a Benissanó del rei francés, revivint aquests fets històrics tan relacionats amb el poble de Benissanó.

Els dos plats forts d’aquests actes tindran lloc el dissabte dia 9 amb la recreació de la Batalla de Pavia i el diumenge 10 de febrer amb l’arribada, presoner, del rei de França Francesc I al Castell de Benissanó. Més de 130 participants, entre actors, recreadors i genets, a més de 4 canons i una esquadra de cavalleria donaran vida a este fet històric que discorrerà des del carrer Major fins a les portes del castell. Destacar també, el cap de setmana de portes obertes i visites guiades del Castell per unes estances que estaran recreades a la manera en què es vivia al Castell al segle XVI.

El mateix diumenge, a la Sala Noble del Castell l’ajuntament lliurarà els XVII Premis Castell de Benissanó, que enguany han anat a parar a les mans de l’empresa Visualfy, pionera en la recerca de l’accessibilitat de persones amb capacitats diferents a través de la tecnologia, i a la Junta Local Contra el Càncer pel seu treball i implicació en la difusió de la prevenció i la investigació per fer front a la malaltia del càncer.

Rafa Navarro, regidor de Festes, ha destacat que “enguany volem donar una empenta més a esta setmana del castell conjugant actes lúdics amb actes culturals com ho són la recreació històrica d’estos dos fets com foren la batalla de Pavia i l’arribada a Benissanó, com a presoner de l’emperador Carles I, del rei francés Francesc I”. “Hem posat a disposició de tots els nostres veïns uns actes atractius que espere que també arriben a atraure a molts visitants perquè puguen descobrir una cultura viva així com les meravelles patrimonials del nostre poble”.

L’alcaldessa de Benissanó, Amparo Navarro, ha agraït el treball en l’organització dels esdeveniments al regidor de l’àrea Rafa Navarro, i la col·laboració en l’organització de les recreacions històriques a l’associació d’amics del museu militar de València i del centre hípic hermanos Esteban.

Navarro ha aprofitat per a felicitar als dos guardonats en els premis Castell de Benissanó. “Tan Visualfy, com la Junta local contra el càncer són dues entitats mereixedores, amb majúscules, d’estos premis pel seu incansable treball que reverteix en una part de la nostra societat en la qual tots podem, un dia o un altre, formar part”.

Per últim, la primera edil de Benissanó ha invitat a tots els veïns i amics d’altres pobles a assistir als actes programats i gaudir dels encants que ens ofereix el Castell de Benissanó.

SETMANA DEL CASTELL: 8, 9 i 10 de febrer de 2019

DIVENDRES

19 h. Entrada de tropes, possessió al Castell i campament militar.

19.30 h. A la Sala Noble del Castell, conferència a càrrec d’En Alejandro Mohorte Molina. ‘Orígens dels terços. Pavia i la seua evolució històrica’.

DISSABTE

11 a 14 h. JORNADA DE PORTES OBERTES AL CASTELL

El Castell cobra vida. Maniobres i vida en el campament militar

12 h. visita guiada (màxim 50 pax. Segons reserva en l’entrada)

13 h. visita guiada (màxim 50 pax. Segons reserva en l’entrada)

16. a 20.30 h. JORNADA DE PORTES OBERTES AL CASTELL

17 h. Recreació de la Batalla de Pavia.

18.30 h. Visita guiada (màxim 50 pax. Segons reserva en l’entrada)

19.30 h. Visita guiada (màxim 50 pax. Segons reserva en l’entrada)

Al voltant de les 20.00/20.30 hores (per determinar) finalitzarà la jornada.

DIUMENGE

10 h. Apertura de la porta de l’amfiteatre perquè els participants accedisquen al recinte a recollir les seues pertinences i preparar-se per a l’activitat.

11 a 14 h. JORNADA DE PORTES OBERTES AL CASTEL11.30 hores Francesc I, Rei de França, arriba presoner al Castell de Benissanó

El Castell cobra vida. Maniobres i vida en el campament militar

11 h. Visita guiada (màxim 50 pax. Segons reserva en l’entrada)

12 h. Visita guiada (màxim 50 pax. Segons reserva en l’entrada)

13.00 hores. A la Sala Noble del castell. XVII Edició Premis ‘Castell de Benissanó’.

Premi “Castell de Benissanó” amb caràcter autonòmic a: VISUALFY.

Premi “Castell de Benissanó” amb caràcter local a: JUNTA LOCAL CONTRA EL CÀNCER DE BENISSANÓ

16.30 a 20.3O h.  JORNADA DE PORTES OBERTES AL CASTELL

17.30 h. Visita guiada (màxim 50 pax. Segons reserva en l’entrada)

18.30 h. Visita guiada (màxim 50 pax. Segons reserva en l’entrada)

19.30 h. Visita guiada (màxim 50 pax. Segons reserva en l’entrada)

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà