À Punt

El deute de Benissanó és de 1.022 euros per habitant, denuncia el PSOE

El passat 6 d’octubre va celebrar-se un Plenari a l’Ajuntament de Benissanó, en què s’abordà la liquidació i compte general del pressupost de 2010. El balanç és un deute cada vegada major, equivalent a 1.022 euros per cada habitant del poble, segons el PSOE local.

José García

Asseguren des d’esta formació opositora que la liquidació arriba “més de quatre messos més tard del termini que s’indica a la llei”. També denúncien des del PSOE què l’index d’endeutament “està en el 146,99 del presupost, quan el màxim que permet la llei és d’un 110%”. “És per això que l’Ajuntament de Benissanó està obligat a fer un Pla Econòmic i Finançer, tutelar per la Conselleria d’Economia i encaminat a reduir el deute local”, continúen estes mateixes fonts.

Des del PSOE es fa un balanç negatiu de la gestió económica local: “Respecte a la liquidació de comptes de l’any 2009, es veu que en un any ha augmentat el deute en 200.000 euros. Ara mateix, el consistori deu 1.983.262 euros als bancs, en préstecs que deurà pagar a 20 anys; i, a més, hi ha un deute amb els proveïdors de 327.471 euros”.

La portaveu del grup socialista a l’Ajuntament de Benissanó, Silvia Sanz, ho explica tot gràficament: “Analitzant estes xifres, cada veí de Benissanó deu 875 euros als bancs i 147 euros als proveïdors: en total, 1.022 euros per habitant… a un poble on viuen unes 2.000 persones. Eixes quantitats posicionen Benissanó als llocs capdavanters de l’endeutament per habitant a la Comunitat Valenciana”.

Les majors critiques socialistes, no obstant això, no es fixen en les xifres, sinò en “l’inacció política dels actuals dirigents locals”: “No és només que eixos deutes lliguen les mans de l’actual corporació municipal i les mans de les que vinguen després… és què, al Plenari en què s’ha de parlar de quins són els plans per millorar esta situació, l’alcaldessa no planteja cap proposta per reduir el deute i només es mostra interessada en parlar dels comentaris que apareixen a la página web dels socialistes de Benissanó i en dir que ens havia denunciat”, manifesta la portaveu socialista local.

6 Comentaris
  1. ¿Qué maz oz da que noz endeudemoz cada ve maz? ¡Mientraz ze hagan toroz embolaoz, lo demaz da iguá! ¡D’aquí cuatro añoz loz vuelvo a votà!

  2. Doncs simplement donar la enhorabona al Sr.Juanvi per el gran exit mereixcut. Si senyor una gran exit com a politic. Aleshores tenim un gran Pólitic de calat a
    Benissano. Anim Paco tu tambe eres un dels grans. A vore si demostreu la valia que teniu. Al final ho conseguireu.

  3. Lo peor que puede hacer un cargo público (la alcaldesa en este caso) es tratar asuntos y problemas personales y no hacer nada para solucionar los graves problemas en los que se encuentra Benissanó. Así nos van las cosas!

Deixar un comentari

El vostre correu no es publicarà.