La Coetà del Gos emplena Bétera de ritme, foc i pólvora

coeta-del-gos-betera-2018-2

Un acte molt esperat pels amants de la pirotècnia

Bétera va viure divendres a la nit un dels actes més esperats de totes les festes pels amants de la pólvora: la coetà del gos. I la veritat és que enguany els majorals no han decebut a ningú, ja que tant el ritme com la intensitat van ser espectaculars.

Una hora abans que començara, els majorals de 2018 i els pirotècnics de Rausell preparaven ja les caixes amb un bon arsenal de pólvora. Cadascun dels majorals tenia 192 dotzenes de pissarretes, 8 de femelletes i 12 de coetons distribuïdes en tres calaixos. Una quantitat considerable per a realitzar una coetà espectacular.

“Tenim moltes ganes, estem molt emocionats. Hui fa just 16 anys que vaig fer la llista i ja estem ací. Han sigut molts anys de deliri, d’estar enganxats a la tanca i de fer vídeos i ara per fi ens arriba a nosaltres”, explicava el president dels majorals, José Luis Palanca, minuts abans de començar.

Amb el recinte preparat i el públic impacient, els majorals arribaven vestits amb els seus monos, cascs i botes. Les obreres s’acomiadaven de cada un d’ells i els desitjaven força i sort.

Després va arribar el foc. Més de mitja hora de femelletes i coetons van fer la delícia del públic. Els aplaudiments i la música acompanyaven com cada any l’eixida dels festers fins al barracó. Un moment únic en què l’adrenalina del foc donava pas a l’alegria total.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà