Bétera no celebrarà les Falles enguany

comisiones fallas betera

La decisió s’ha pres entre el consistori i les comissions

Finalment no hi haurà Falles a Bétera enguany. Així ho han decidit les cinc comissions falleres i la Junta Local Fallera de Bétera al costat de l’Ajuntament que havia deixat un temps prudencial perquè les comissions valoraran al costat dels seus fallers si celebrar o no aquestes Falles.

«Entenem que les Falles havien de consultar una decisió tan important amb els seus membres, l’Ajuntament estarà ací per a ajudar-los sempre en tot el que puga», ha afirmat el regidor de Festes, Manuel Pérez.

A principi d’any el Consistori al costat de Junta Local Fallera i la Falla Albereda, La Barraca, la Carraixet, Gran Via de l’Est i Gran Via del Sud van decidir per unanimitat suspendre les Falles al març i traslladar-les a l’últim semestre de l’any encara que sense una data determinada. Ara i després de fer la consulta, s’ha pres la decisió consensuada que a Bétera no se celebren Falles aquest any 2021.

Els motius de pes que han portat als representants de les Festes Josefinas a decantar-se pel «no» han sigut varis però la proximitat amb les Falles de l’any 2022 i la inviabilitat de tirar avant econòmicament un nou exercici amb tan poc temps, ha sigut la raó que més s’ha escoltat durant la reunió. Una reunió en la qual també s’ha donat la possibilitat de cremar els monuments existents si alguna comissió així ho indicava.

«És una decisió complicada per a tots» ha explicat l’Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevio qui s’ha mostrat al costat dels fallers i falleres en tot moment.

D’aquesta manera, el món faller de Bétera ja té posada la mirada en les Falles de 2022 que «seran unes Falles inoblidables, plenes d’il·lusió, alegria i esperança».

Per la seua part l’Ajuntament a més d’haver posat en marxa una línia d’ajudes per a les Falles del municipi de més de 85.000 euros, ha mostrat una vegada més el » suport per tots els nostres fallers que ens ajuden a mantindre viva la flama de la festa i el més important, els nostres senyals d’identitat».

No hi han comentaris

Deixar un comentari

El vostre correu no es publicarà.