Inés Alemany decora la nova ronda nord de Bétera

pinturas ronda norte

En les pantalles acústiques ha pintat la flora, la fauna, el patrimoni i l’orografia de Bétera

‘Made in Bétera’, així són les pintures que decoren els panells acústics de la nova ronda nord i que han sigut pintats per la veïna i artista local, Inés Alemany. “Saber que s’ha complit amb una reivindicació historia és una satisfacció molt gran però si a més, una veïna col·labora en què passar per aquesta variant siga més agradable a la vista, és un orgull”, explica l’alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, en la seua visita a l’obra.

Inés Alemany va créixer a Bétera, el seu avi Paco “el Bru” va construir l’edifici on Inés té el seu estudi-tendisca i on Inés va començar a gestar els esbossos del que hui són unes obres pictòriques a la vista de tots els que recorren a peu, amb bici o amb cotxe la nova carretera.

El treball de molts anys i el seu doctorat, l’han portada a ser una artista reconeguda que va rebre la proposta de l’empresa constructora de la carretera per a pintar motius típics de Bétera en les pantalles acústiques. Així, va començar a treballar en diversos esbossos sobre la flora, la fauna, el patrimoni, l’esport i l’orografia de Bétera. I va optar per traslladar a aquests llenços imatges d’aquestes quatre temàtiques.

Entre altres va voler recollir, per exemple, l’aroma de flor del taronger de camps de taronges, les Alfàbegues, que també apareixen pintades. Els ocells del barranc del Carraixet també han sigut il·lustrades així com les típiques sargantanes que pots trobar a la Serra Calderona, la Torre Bofilla i el Castell presideixen algunes d’aquestes pantalles.

El roig i el número 43 -el del seu estudi-tendisca en Ruzafa- són alguns dels símbols més característics de l’autora, part de la seua marca, de la seua obra, i sempre són presents en les seues pintures d’inspiració pop art i també apareixen en les pintures de la Variant.

En la part esportiva, Inés va voler també representar a la joventut de Bétera traçant uns peus pujats a un monopatí, que va pintar de roig i en el qual apareix el número 43.

La paleta de colors triada en aquests llenços s’han creat ex profeso per a tocar el sentiment dels beteranos d’una manera divertida i molt alegre.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà