Llíria promou programes de voluntariat contra el cactus invasor

Voluntariado cactus 2

Estes jornades consisteixen en la retirada de xicotets rebrots menors a 5 centímetres

L’Àrea de MediAmbient de l’Ajuntament de Llíria continua impulsant noves mesures per a controlar l’expansió del cactus invasor en el terme municipal. Per això, en l’últim mes s’han desenvolupat dues jornades de voluntariat, centrades en la retirada de xicotets rebrots d’este exemplara mb una dimensió menor a 5 centímetres en diferentspuntsestratègics de la localitat.

La primera d’elles es va celebrar el dia 9 d’octubre, en la confluènciadelscarrersMayans i Timoneda. Les persones participants, totes elles integrants de la comunitat musulmana de Llíria, van aconseguir retirar un total de 50 quilos de cactus. L’accióajuda a assegurar la zona on al març de 2021 van intervindre diversos equipsespecialitzats, amb la col·laboració de les Brigades Natura 2000 de Conselleria.

La segona d’estes jornades es va dur a terme este passat dissabte, 6 de novembre, esta vegada a càrrec del Club d’Atletisme Edeta. En esta ocasió les zones intervingudes van ser la Costa Revesa i la senda de la Cova del Cavall, llocs que formen part del recorregut del Trail de Llíria, que se celebrarà el pròxim diumenge. Es van retirar 120 quilos de l’espècie.

Estes jornades s’emmarquen dins del pla de foment del voluntariat associatiu i corporatiu i s’uneixen, així, a la ja realitzada el 22 d’octubre per voluntaris de Power Electronics a l’entorn de Santa Bàrbara.

La regidora de MediAmbient, Consuelo Morató, ha afirmat que “estos programes de voluntariat es realitzen de forma segura, amb els equips i eines adequades i sempre sota supervisió tècnica”. “Estes accions, fonamentals en l’estratègia de control de la Cylindropuntiapallida ,ajuden a assegurar les zones onl’Ajuntament ha realitzat campanyes de control de l’espècie invasora i, a més, són la millor manera de conscienciar a la ciutadania del problema que suposen estes espècies”.

Morató ha agrait “l’interés d’aquelles persones que han dedicat part del seu temps a mantindre el nostre medi natural en bon estat” i anima a associacions, clubs esportius, empreses i particulars a col·laborar en la preservació dels entorns naturals.

Les persones que desitgen col·laborar, ja siga sumant-se a estos programes de voluntariat o aportant qualsevol observació o apreciació, pots enviar un correu a mediambient@lliria.es o emplenar i difondre la següent enquesta: https://forms.gle/nGq1wjwD7DPdb6AQ8

No hi han comentaris

Deixar un comentari

El vostre correu no es publicarà.