‘Zoom’ investiga com va arribar la col·lecció d’animals dissecats a una finca de Bétera

animales betera

El programa d’À Punt entrevista a Francisco Ros

El mes d’abril passat, la Guàrdia Civil va intervindre a Bétera una col·lecció de més de 1.000 animals dissecats. Es tracta del decomís més gran efectuat en l’estat espanyol i un dels majors d’Europa, valorat en més de 29 milions d’euros. En la nau registrada per la Guàrdia Civil també hi havia quasi 200 banyes d’ivori, tamborets fets amb potes d’elefants o un sofà i vint cadires de pell de cocodril.

Zoom, el programa d’investigació d’À Punt, explicarà aquest dilluns 16 de maig com van arribar aquests animals a la localitat valenciana, si es tracta de tràfic il·legal i com arriben a introduir-se en un país animals caçats il·legalment.

La finca on es trobaven els animals és propietat de Francisco Ros Martínez, fill del conegut empresari Francisco Ros Casares. Francisco Ros, una persona que es prodiga poc en els mitjans de comunicació, ha oferit a l’espai de la cadena autonòmica valenciana una entrevista a la finca investigada per la Guàrdia Civil.

Segons dades de PACMA, el partit animalista, fins a 40 agències de viatges espanyoles oferien safaris de caça en algun país d’Àfrica. En aquest continent, es maten una mitjana de 105.000 animals cada any. Per als caçadors, els safaris asseguren la subsistència d’algunes espècies. Els animalistes, en canvi, els consideren una activitat despietada. Com funciona un safari de caça? Què ofereixen les agències a la clientela? Quins són els preus per a caçar un lleó, un rinoceront o un cocodril? Com arriben al nostre país?

El documentalista Manuel Galipienso i l’experta en conducta animal Pascale Prêcheur aconsegueixen reunir, per primera vegada, a més d’una vintena d’organismes públics, empreses i professionals més importants d’Espanya relacionats amb el món animal, per donar a conéixer la labor que diàriament fan a favor del benestar dels animals. Lamentablement, no tots comparteixen els mateixos ideals, la qual cosa provoca opinions confrontades de tota índole que conviden l’espectador a una intensa reflexió, en un documental únic i sense precedents.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà