Detingut un veí de Bétera per maltractar al seu pare de 80 anys

guardia civil betera

Portava anys patint vexacions, colps i insults

La Guàrdia Civil ha detingut a un home de 51 anys en la localitat valenciana de Bétera per maltractar al seu pare de 80, una persona dependent que suposadament portava anys patint vexacions, colps i insults.

Segons ha informat la Comandància Provincial en un comunicat, la situació de la víctima va ser denunciada pels veïns, que van gravar amb un mòbil com el fill insultava, vexava i fins i tot propinava diverses galtades al seu pare de 80 anys, en el sòl sense poder defensar-se i seminú.

Els agents de la Guàrdia Civil es van posar en contacte amb els serveis socials, que van acudir al domicili amb un equip tècnic del centre de salut de Bétera, format per metge, infermera i treballadora social per a realitzar una primera intervenció i valorar la situació de l’ancià.

L’home presentava una limitació total de l’autonomia per a les activitats instrumentals de la vida diària, artrosi, ansietat, incontinència urinària i de deposicions i una deterioració cognitiva important, de manera que es va determinar que es tractava d’una persona totalment dependent per a poder sobreviure.

Per tot això, s’informa sobre la urgència de ser ingressat en un centre, ja que el seu fill no s’ocupa de les seues cures i l’habitatge en la qual residia mancava de bany i cuina i e trobava “repleta de femta, tant animals com humanes”.

El passat 5 de desembre el fill de la víctima, de 51 anys, va ser detingut com a possible responsable d’un delicte de maltractaments en l’àmbit familiar.

El mateix matí de la detenció, l’autor dels fets es va traslladar al Centre de Salut de Bétera per a informar-se sobre la possibilitat d’internar al seu pare i continuar cobrant ell la pensió.

Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 4 de Llíria.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà