Destinen 9 milions d’euros per a continuar les obres del Palau de Justícia de Llíria

juzgados lliria

Justícia aprova 44 milions per a construir seus judicials en 2023

La Conselleria de Justícia destinarà en 2023 un total de 44,27 milions d’euros per a construir noves seus judicials en la Comunitat Valenciana.

Concretament, destinarà 12 milions a les obres de la nova Ciutat de Justícia d’Alacant, 13,26 milions als nous jutjats d’Alzira, 9 milions per a continuar amb les obres de la nova seu de Llíria i 15,7 milions per a la licitació del nou palau de Torrent i per a la finalització de les obres de Gandia.

També contempla una inversió de 1,38 milions per a la licitació dels serveis d’arquitectura, arqueologia i enginyeria de la nova seu judicial de Xàtiva, on s’iniciarà el pròxim exercici amb l’excavació arqueològica.

Així mateix, s’inclouen 2,5 milions per a la licitació de l’execució d’obres dels jutjats de Sagunt i 125.000 euros per als jutjats de Villena.

El pla d’infraestructures judicials de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, que compta amb un pressupost per al pròxim exercici de 87 milions d’euros, contempla la construcció de nous palaus de justícia, la reforma de moltes seus i l’actuació sobre moltes altres per a garantir l’accessibilitat i l’eficiència energètica.

Per a dur a terme diferents reformes, es destinaran 21,61 milions d’euros, i entre elles destaca la reforma integral del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, amb un pressupost de 6,75 milions per a 2023.

Així mateix, es contemplen les obres de millora de la seu d’Ontinyent, amb un pressupost de 1,32 milions d’euros, i l’ampliació i reforma dels jutjats de Dénia, amb un pressupost de 876.000 euros.

A més, la Conselleria de Justícia destinarà 3,86 milions a actuacions d’eficiència energètica com a part d’aquest pla d’infraestructures judicials, que suposarà en el seu conjunt una inversió superior als 270 milions d’euros.

En el període comprés entre 2015 i 2022 s’han conclòs la construcció de la nova seu del partit judicial de Mislata, l’habilitació dels locals per a la Fiscalia de Gandia, les ampliacions dels jutjats de Nules i de Torrevella, el nou edifici judicial de la Vila Joiosa i una sèrie d’actuacions a la Ciutat de Justícia de València, entre altres projectes.

Així mateix, durant aquest any 2022 han continuat les obres del nou Palacio de Justícia a Gandia, amb una inversió de 17,5 milions d’euros.

Quant a les obres iniciades, s’inclouen les de construcció dels edificis de Llíria amb un pressupost de 15,9 milions d’euros, Alzira amb una inversió de 19,9 milions d’euros, la reforma i ampliació dels jutjats de Vinaròs amb una inversió de 2,2 milions i la rehabilitació integral de la seu del TSJ amb un pressupost de 25,5 milions d’euros.

Durant 2023 es posaran en marxa les obres per a la nova Ciutat de la Justícia d’Alacant, que suposarà una inversió total superior als 85 milions d’euros, i les de la nova seu de Sagunt.

Segons han assegurat des de la Conselleria, en 2023 ja haurà començat més del 70% de les obres de nova construcció i s’haurà iniciat el 100% de les rehabilitacions previstes en el pla d’infraestructures judicials.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà