El PP de Bétera situa en el 85% els seus compromisos complits

pp betera

El partit d’Elia Verdevío fa balanç a quatre mesos de les eleccions

El PP de Bétera ha aconseguit posar en marxa el 85% dels compromisos adquirits amb la ciutadania per al període 2019-2023, segons apunten des del partit que lidera Elia Verdevío en un comunicat.

A pesar que ha sigut una legislatura “complicada i marcada per les circumstàncies viscudes, des del govern local s’ha treballat amb responsabilitat, serietat i eficàcia per a donar resposta a les demandes dels ciutadans”, ha assenyalat el regidor i portaveu del Govern local, Manuel Pérez.

“Durant tot aquest temps han sigut moltes les actuacions dutes a terme amb la finalitat de transformar Bétera i generar més oportunitats en tots els àmbits; des de donar resposta a les persones i/o famílies que més necessitats puguen tindre, a posar en marxa actuacions que servisquen per a crear infraestructures i inversions”.

Entre les ajudes directes a famílies i empreses per import superior a 1.500.000 euros cal destacar les ajudes al comerç, autònoms i xicotets empresaris implantades des de 2019, figura el Pla Resistir (ajudes per a autònoms i empreses cofinançades) dotat amb 677.6644€; ajudes (directes del propi Ajuntament) a pimes i autònoms amb una dotació de 200.000 euros i el Pla Reactiva (també fons propis) amb un pressupost de 800.000 euros.

En un altre àmbit, s’ha aconseguit la millora de la seguretat a través de la creació d’una nova Unitat de Vigilància Aèria amb la incorporació de 4 drons i un equip d’agents especialitzats així com, la instal·lació de càmeres de vídeo vigilància; la posada en marxa de l’asfaltat urbà i la neteja i manteniment de camins rurals; l’increment de la neteja viària amb la nova adjudicació del servei així com el canvi i augment en el nombre de contenidors; la solució del problema de potabilització de l’aigua del nostre municipi, així com la reducció de la quota del *EMSHI a les urbanitzacions.

Pel que respecta a les infraestructures està en marxa la construcció de l’edifici multiusos entre Torre en Conill i Mas Camarena així com l’inici del tràmit per a la creació d’un consultori mèdic en la zona sud; la millora de les instal·lacions esportives amb la renovació del camp de futbol, millores en la pista de pàdel, així com “la millora de la mala execució de l’obra de la piscina coberta duta a terme en la legislatura anterior”.

Amb l’objectiu de fer costat als agricultors i donar resposta a la seua demanda davant l’atac de plagues “hem posat en marxa l’Insectari Municipal”, continua el comunicat.

Quant al foment d’ocupació i benestar social, s’han posat en marxa programes de Joventut, el Programa Menjar a la llar i l’Aula respir i Bétera ha participat en tres projectes europeus.

Una altra de les línies de gestió aconseguides per Verdevío ha sigut la creació de quatre Plans d’Ocupació Local propis en els quals s’ha invertit 1.647.982 euros contractant a quasi 150 veïns durant la legislatura amb un increment de més d’1 milió d’euros respecte a la legislatura anterior, “malgrat la crisi que estem vivint a tots els nivells i d’un augment de la població en quasi 2.000 habitants, invertint la tendència que hi ha a nivell autonòmic i estatal en aquest sentit, convertint Bétera en un dels pobles amb la taxa d’atur més baixa de la província”.

A tot això se suma la posada en marxa d’un paquet de mesures fiscals que suposen una reducció d’imposats municipals i suspensió de taxes amb la baixada de l’IBI urbà i rústic en 5 punts, la qual cosa suposa quasi un 15%, així com bonificacions , fins d’un 50%, en determinats suposats; reducció en un 95% de la Plusvàlua Municipal i de l’IBI rústic en parcel·les en producció; així com la reducció de la quota EMSHI a les urbanitzacions afectades .

Quant a les previsions per als pròxims mesos, Manuel Pérez ha destacat l’elaboració del Pla Antifrau i la construcció de l’Espai Jove i d’Igualtat que, en breu serà una realitat amb un pressupost de licitació d’1.695.442 euros; tot això “per a continuar construint un municipi que millore la qualitat de vida anteposant sempre a les persones per damunt de les idees”.

En aquest sentit l’edil ha manifestat que “encara que els compromisos adquirits davant la ciutadania ja estan pràcticament complits, no reduirem el ritme de treball ni la il·lusió per a realitzar nous projectes que contribuïsquen a millorar el benestar i la qualitat de vida dels veïns i veïnes de Bétera”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà