Bétera presenta BETnovaERA: un nou servei de neteja i recollida

betera

Un pla de recollida de residus més sostenible, eficaç, estètic i innovador que faça un lloc més amable i sostenible per a viure

L’Ajuntament de Bétera, en col·laboració amb l’empresa TETMA, ha presentat aquest matí la campanya BETnovaERA de neteja i recollida de residus que es posa en marxa amb el nou contracte. L’acte, celebrat a casa Nebot, ha sigut presidit per l’Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío acompanyada per la regidorA de Medi Ambient, Gloria Campomanes i el director de TETMA, Javier Seoane.

BETnovaERA suposa una millora del servei en el municipi sense cap increment en la taxa de recollida per a la ciutadania de Bétera. Aquesta “nova ERA”, presentada hui, es compon d’una sèrie d’actuacions específiques en el servei que a més conta amb una flota de vehicles adaptats a les necessitats de cadascuna de les zones que componen la localitat.

En primer lloc, s’augmentarà la periodicitat de recollida tant de residus urbans com dels residus de podes i segues, per la qual cosa ja s’estan situant nous contenidors amb la capacitat adequada a la població actual de Bétera. Uns contenidors que s’estan instal·lant gràcies al Grup SIFU que compta amb un equip format per tres empleats amb diversitat funcional que treballen amb un coordinador de la unitat de suport a l’activitat professional en el muntatge d’aquests.

Aquesta “nova ERA” també suposa l’arribada del contenidor marró o de matèria orgànica a tota la població el que permet donar una correcta eixida a aquest tipus de residus, a més d’un augment notable de contenidors destinats a la recollida selectiva (paper, cartó i envasos lleugers) que facilitarà a la ciutadania la possibilitat de separar residus i reciclar d’una manera correcta i fàcil.

En aquest sentit també s’instaura la recollida porta a porta de cartó i envasos lleugers en comerços perquè, tal com ha assenyalat Gloria Campomanes, “la gestió dels nostres residus i la seua correcta valorització en les plantes de reciclatge és una qüestió prioritària dins de les múltiples tasques de l’Ajuntament pel valor de futur ambiental que projecta”.

A més les millores que suposen aquesta “nova ERA” van sempre dirigides a un augment en els serveis. D’aquesta manera, s’implementa la recollida selectiva porta a porta tant en el nucli urbà com en unes certes zones d’urbanitzacions. S’augmentarà també la periodicitat de la recollida, igual que es milloraran els equips de treball amb l’adquisició de vehicles de recollida i neteja lliures d’emissions de CO₂ i amb grandàries adequades a les característiques de les diferents zones de Bétera.

És així com l’Ajuntament aconsegueix començar una “nova ERA” en la qual els serveis de recollida de residus i neteja s’adapten a la situació real del municipi. “I tot això és fruit del treball realitzat des de l’àrea de Medi Ambient, des de l’inici de la legislatura, per aconseguir aquest nou marc per a la neteja i la gestió de residus que a més s’adapta al Pla Integral de Residus (PIR) i que ha permés també elaborar el Pla Local de Gestió de Residus”, ha assenyalat Elia Verdevío.

Tot amb l’objectiu de fer de Bétera un municipi més net perquè “aquest servei bàsic municipal és un dels quals més impacta en el nostre municipi, per la qual cosa un bon disseny del model de recollida i transport de residus fa que la vida a Bétera siga més saludable per als nostres veïns i veïnes” ha explicat l’Alcaldessa durant la presentació.

Campanyes de conscienciació i sensibilització

A més, una altra de les novetats del servei són les campanyes de conscienciació i sensibilització que es posaran en marxa a través d’un equip de tres educadors ambientals que treballaran per a informar la ciutadania entorn del canvi d’hàbits domèstics que suposen aquests nous temps mitjançant múltiples canals com a tallers, xarrades o activitats diverses.

“S’obri una nova era de corresponsabilitat ciutadania-administració pública, en la qual l’Ajuntament, fidel al seu esperit d’excel·lència, exigeix una gestió adequada a les noves necessitats en matèria de recollida de residus i neteja viària de Bétera”, ha destacat la regidora de Medi Ambient.

Amb aquest nou contracte Bétera persegueix un model de municipi basat en pilars de sostenibilitat mediambiental que permeten mirar cap al futur com un municipi més verd i amb un ferm compromís amb el medi natural.

En paraules d’Elia Verdevío “un nou pla de recollida de residus més sostenible, eficaç, estètic i innovador, que faça de Bétera un lloc més amable i sostenible per a viure”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà