El nou equip de govern desplega la bandera de l’arc iris que oneja per primera vegada a l’Ajuntament

Els cuatre partits de l’equip de govern de Bétera s’han adheritla celebració del Dia de l’Orgull amb un manifest 

L’equip de govern de Bétera, encapçalat per Cristina Alemany, decidix penjar la bandera arc iris  per mostrar el seu suport a tot el col•lectiu LGTB amb motiu del Dia de l’Orgull. Amb este gest es pretén reconéixer i reivindicar els drets dels gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals.  

Els portaveus i representants dels quatre grups municipals que formen part del nou equip de govern de Bétera -Compromís, PSPV, Mas Camarena-CUBE y Asamblea Bétera Ciudadana- s’han adherit oficialment a esta celebració internacional amb un manifest on proposen mesures des de les administracions locals com a defensa activa per al col•lectiu LGTB.   

Com mesures per a promoure el respecte cap a la diversitat sexual i de gènere en l’àmbit educatiu, familiar i festiu, formació a la Policia Local per tal que servisca de protecció al col•lectiu LGTB davant les possibles agressions que puga patir, y suport a l’associacionisme LGTB a través de la realització conjunta d’accions de sensibilització, especialment en l’àmbit juvenil.   

En el manifest, l’equip de govern diu que “els municipis són els espais més propers a la ciutadania, i per això han de jugar un paper capital en la normalització del col•lectiu LGTB, sent un referent d’integració i lluita contra la discriminació. Per això, és precís el seu compromís en donar resposta a la població LGTB en tot allò que siga de la seua competència”.  

Segons el text, “a pesar dels avanços aconseguits en molts països, el col•lectiu LGTB continua sent perseguit. La discriminació cap al col•lectiu LGTB per part de molts Estats continua sent alarmant. En 75 ser LGTB està penat, en 9 d’ells fins i tot amb la mort. A més, la inseguretat del col•lectiu transsexual especialment en Latinoamèrica es tradueix en desenes d’assassinats anuals”.  

El cas d’Espanya,  “és un estat capdavanter en reconèixer drets a lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals, com el Matrimoni Igualitari o la Llei d’Identitat de Gènere, però queda molt camí per recórrer cap a la igualtat real. L’assetjament que les persones LGTB continua patint a les aules, la discriminació al treball i l’exclusió de serveis públics són alguns exemples de situacions de desigualtat. A més, cal que la transsexualitat deixe de ser considerada una malatia”.

Pero, “a nivell autonòmic és precís donar un pas endavant, i seguir l’exemple d’altres territoris que han avançat considerablement en la protecció i igualtat de les persones LGTB, com és Andalusia amb la seua Llei de Transsexualitat o Catalunya i Extremadura en les lleis contra l’homofòbia, transfòbia i bifòbia (LGTBfòbia)”.  
 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà