Bétera celebra la seua Cordà amb més de 9.000 coets

Galeria 9 Fotos

Els Mayorales 2023 al costat de les 4 penyes coeteres del municipi han il·luminat el cel

La pólvora és un altre dels elements més emblemàtics de Bétera que és conegut per tots i totes com Poble Coeter per l’arrelament pirotècnic que té el municipi. En aqueix sentit, la població celebra les seues Festes d’Agost amb actes pirotècnics per als quals s’empraran més de 65.000 coets en total.

9.000 dels quals s’han disparat en la tradicional Cordà que organitzen els Majorals i que recorre part del carrer Gascón Sirera. Una Cordà en la qual també han participat les penyes coeteres locals: Vol Lliure, Amics del Coet, Fogoners 1.5 i Fills de la Pólvora.

Les 4 Obreres, Aina Mollà, Primera Obrera Soltera, Mariola Ferrando, Primera Obrera Casada, Paula Ros, Segona Obrera Soltera i Cristina García, Segona Obrera Casada, han sigut les encarregades de calar foc a la metxa d’aquesta Cordà que ha il·luminat el cel de Bétera en un dia dels més especials de les Festes d’Agost. En finalitzar la Cordà, ha tingut lloc la Coetà.

Festes segures

Per al tret de la Coetà l’Ajuntament de Bétera ha autoritzat com a tiradors a tots els veïns i veïnes del municipi que així ho han sol·licitat i que han portat un braçalet identificador per a participar en aquest espectacle pirotècnic que ha començat a les 2 del matí i ha finalitzat a les 6.

Agraïment

Al seu torn, des del Consistori beterà han volgut agrair a tots els veïns i veïnes de la població la seua col·laboració condicionant les façanes dels seus habitatges perquè aquesta tradició continue, es mantinga viva i perdure en el temps.

Pròxims espectacles pirotècnics

El pròxim dia 17, Bétera acollirà els últims espectacles pirotècnics de les Festes d’Agost. A la vesprada, es durà a terme la Cordà Infantil amb un gran nombre de xiquets i xiquetes participants, una mostra que a Bétera la pólvora corre per les venes fins i tot dels més xicotets. Mentre que a les 21:30h l’Albereda acollirà la tradicional Coetà del Gos per a la qual enguany s’empraran més de 55.000 coets.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà