Bétera dispara 55.000 coets en el seua tradicional Coetà del Gos

Galeria 14 Fotos

També s’ha celebrat la Cordà Infantil amb nombrosos participants entre els 10 i els 16 anys

Més de 55.000 coets han omplit de llum i color hui l’Albereda en la tradicional Coetà del Gos de Bétera amb motiu de la celebració de Sant Roc.

Cada any els Majorals es preparen per a viure l’espectacle pirotècnic per excel·lència on enguany s’han disparat 55.000 coets que han encés, una vegada més, la flama de la devoció que aquest municipi del Camp de Túria té per la pólvora.

En aquesta ocasió nombrosos veïns i veïnes s’han congregat al voltant de l’espai de foc reservat per als tiradors que ha permés gaudir de la pólvora a tots els amants del foc.

Cordà Infantil

També s’ha celebrat la Cordà Infantil amb nombrosos participants d’edats compreses entre els 10 i els 16 anys. En total més de 20 han sigut els xicotets tiradors que han disparat 1.000 coets de tipus 2 amb els quals ja asseguren una de les tradicions més arrelades del municipi: la pólvora.

Aquesta Cordà es realitza a fi d’afermar aquest sentiment pel foc que s’inculca de generació en generació i a través de les 4 penyes coeteres del municipi: Vol Lliure, Amics del Coet, Fogoners 1.5 i Fills de la Pólvora. Una manera més de continuar amb les tradicions i costums de Bétera.

Tots dos actes es realitzen baix l’atenta mirada dels efectius de la Policia Local, Protecció Civil i els Bombers que atenen sempre qualsevol urgència i que treballen per la seguretat dels veïns i veïnes. Una seguretat que també està garantida des de l’aire gràcies a la Unitat de Vigilància Aèria de la Policia Local de Bétera que vela també pel benestar de la ciutadania.

En definitiva, dos manifestacions de foc que reafirmen que Bétera és, sens dubte, Poble Coeter.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà