Detinguts els 16 membres d’una banda criminal pel robatori en un habitatge de Bétera

guardia civil
Galeria 7 Fotos
guardia civil

S’han intervingut 126.000 euros, cinc vehicles, joies i armes

La Guàrdia Civil de València ha detingut als 16 integrants d’una organització criminal responsable d’un robatori amb violència a l’interior d’un habitatge de Bétera en la qual els habitants, entre ells dos menors d’edat, van patir lesions.

Els assaltants tenien coneixements paramilitars que van dificultar la seua localització i, a més, cadascun d’ells residia en una província espanyola i només s’ajuntaven per a la comissió dels fets delictius planificats amb anterioritat, segons un comunicat del Guàrdia Civil.

Segons les fonts, els agents també van poder esbrinar que les persones que van realitzar l’encàrrec de l’assalt a l’habitatge són dos germans empresaris de nacionalitat xinesa, que van ser detinguts després de l’entrada i registre dels seus domicilis i un dels quals ja ha ingressat a la presó.

En el marc de l’operació ‘NECKARS’, els agents van tindre coneixement de la comissió d’un robatori amb violència en l’habitatge i que totes les víctimes, integrants d’una mateixa família, entre les quals es troben dos menors d’edat, “van patir una gran violència per part dels assaltants, els qui els van lesionar amb objectes contundents i van amenaçar als menors amb causar lesions als seus pares i, fins i tot, ocasionar-los la mort si no col·laboraven”.

Les víctimes van manifestar haver entregat joies, rellotges i altres efectes per un valor aproximat d’uns 175.000 euros i també van aportar dades dels assaltants, dels qui van dir que es tractava de persones de l’est d’Europa, vestits amb roba tècnica fosca, intercomunicadors i eines diverses.

Gràcies a la identificació de part de la numeració d’una matrícula i model d’un vehicle, els agents el van poder localitzar en un habitatge de El Puig.

Després de l’entrada i registre, els agents van poder extraure una petjada parcial corresponent a un ciutadà albanés al qual li constaven nombrosos antecedents de robatoris amb violència a Albània i Espanya, lloc on es té coneixement, a través de la Interpol, que té una requisitòria judicial per un total de 12 robatoris amb arma de foc.

Després de nombroses perquisicions, la Guàrdia Civil va aconseguir identificar a la resta de components de l’organització criminal que estaven ocults en un habitatge de lloguer on es feien passar per futbolistes.

A més, s’aconsegueix la localització dels domicilis de tots els components en les següents localitats: Eivissa, Arganda del Rey, Borriana i Mislata. D’aquesta manera s’aconsegueix la detenció d’altres 3 assaltants, els quals ingressen a la presó.

En el total dels huit registres practicats, la Guàrdia Civil ha intervingut: 126.000 euros en metàl·lic, cinc vehicles d’alta gamma, joies, un lingot d’or, inhibidors de freqüència, eines exclusives per al seu ús en alta joieria, roba tècnica i passamuntanyes.

També armes de foc, armes de foc simulades, un gran nombre d’armes blanques, intercomunicadors, càmeres de vigilància, eines amb les quals acceder a habitatges (cisalles, potes de cabra, tornavisos), dispositius electrònics i tecnològics de gran valor.

Fruit d’aquesta operació han sigut detingudes 16 persones: 11 homes i 5 dones d’edats compreses entre els 25 i els 67 anys i de les següents nacionalitats: albanesa, macedònia, romanesa, xinesa i espanyola. Se’ls atribueixen els delictes de robatori amb violència, detenció il·legal, lesions, extorsió i organització criminal.

En l’operatiu s’han sol·licitat dades a les autoritats albaneses, segons les fonts, que han indicat que les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 1 de Llíria.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà