Xiquets amb diversitat funcional participen en un programa d’oci terapèutic amb gossos ensinistrats

Els tallers de l’Ajuntament de Bétera comencen el dilluns vinent i finalitzaran en maig del 2017

Al voltant de trenta xiquets i adolescents de Bétera, entre els 3 i 20 anys, amb diversitat funcional participaran en el programa d’oci terapèutic amb gossos ensinistrats. Els tallers comencen el dilluns vinent i finalitzaran en maig del 2017 i es basaran en intervencions terapèutiques, educatives i d’oci en les quals participen animals, amb la finalitat de promoure millores a nivell físic, social, educacional i cognitiu amb els xiquets.
 

L’Ajuntament de Bétera a través de la Regidoria de Serveis Socials va a engegar per primera vegada un Programa d’Oci Terapèutic dirigit a xiquets i adolescents amb diversitat funcional.
 
Aquest projecte s’emmarca en el programa d’atenció a la Diversitat Funcional que l’Ajuntament de Bétera ha impulsat i en el qual s’inclouen també altres iniciatives destinades a millorar la qualitat de vida d’aquestes persones i les seues famílies.
 
Els tallers es basaran en intervencions terapèutiques, educatives i d’oci en les quals participen animals, amb la finalitat de promoure millores a nivell físic, social, educacional i cognitiu amb els xiquets.

La regidora de l’àrea, Daria Terrádez, indica que l’activitat naix a partir de la demanda existent per part d’un grup de mares de menors amb diversitat funcional que es va crear de manera informal al voltant dels serveis socials de l’ajuntament.

En este sentit, assenyala que “és la primera vegada que una activitat d’aquestes característiques es fa a Bétera” i la necessitat “de fer visibles en l’Administració a este grup de families que fins ara havíen tingut poc protagonisme en les polítiques de serveis socials”. En este sentit recalca que “són necessàries les polítiques públiques inclusives amb aquestes persones”.
 
Els beneficiaris d’aquests tallers són xiquets i adolescents del municipi de Bétera, en edats compreses entre els 3 i 20 anys amb limitacions físiques, psíquiques i sensorials.
 
Els tallers començaran el pròxim 2 de maig i finalitzaran al maig de 2017, a excepció dels mesos de juliol i agost). El termini d’inscripció començarà l’última setmana d’abril i s’estendrà al llarg de l’any, sempre en funció de les places vacants.
 
La realització dels tallers es durà a terme a través de l’Associació You Can especialitzada en intervencions terapèutiques amb animals per un equip de professionals soci-sanitaris acompanyats d’animals especialment ensinistrats que oferirà activitats innovadores, amb l’objectiu de millorar aquells aspectes que s’hagen valorat des de la part terapèutica.
 

.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà