La vaga de neteja provoca problemes de insalubritat als instituts després de 21 dies

huelga limpieza institutos camp de turia

Afecta a 85 centres de Camp de Túria, Morvedre i l’Horta

FAMPA-València ha demanat una solució al conflicte de la neteja que afecta a vora 85 instituts de les comarques de Camp de Túria, l’Horta Nord, Horta Sud i Camp de Morvedre . Després de 21 dies de vaga de 200 treballadores contra l’impagament de les nòmines per part de l’empresa Limpiezas Raspeig-Netalia, contratista de la Conselleria d’Educació la brutícia s’acumula i les aules “no reunixen les condicions per a fer classe”.

A més s’ha constatat que els serveis mínims no són suficients per a garantir la neteja diària als centres educatius. “Un servei tan essencial com és l’educació no pot estar en les condicions que es troba i tampoc pot rebre el mateix tracte que altres sectors quant a serveis mínims perquè és necessària la neteja diària de serveis, classes i altres espais comuns, amb tota la nostra solidaritat al personal de neteja que pateix aquesta situació”, explica el president de FAMPA-València, Màrius Fullana.

Per la seua banda, els delegats sindicals de la FE CCOO PV després de visitar les instal·lacions i de les reunions en diversos equips directius i docents dels centres afectats per la vaga han donat suport al professorat, alumnat i personal docent que “està patint aquesta situació que ja està provocant problemes de salut”

Al mateix temps, han recolzat a les treballadores afectades i han advertit de que “de no actuar amb rapidesa la situació pot acabar amb el tancament dels centres educatius per riscos a la salut del personal docent, no docent i l’alumnat”.

La situació en centres de secundària com l’IES Clot del Moro, IES Tavernes Blanques, o l’IES La Vall de Segó entre altres és “insostenible”, les classes estan fent-se al pati perquè professors i “alumnes comencen acusar problemes de salut derivats de la manca d’higiene i la brutícia a l’interior de les aules”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà