La Pobla i Vilamarxant dispararan castells pel 9 d’Octubre

Dins de ‘Torna la llum’ de la Diputació de València

Un total de 15 municipis de la província de València dispararan castells de focs artificials en la festa del 9 d’Octubre gràcies a la segona edició de “Torna la llum”, un projecte finançat per la Diputació de València i organitzat per l’Associació de Pirotècnics de la Comunitat Valenciana (Piroval).

Alfafar, Almàssera, Burjassot, Xest, Énguera, La Pobla de Vallbona, L’Olleria, Mislata, Montcada, Ontinyent, Paterna, Sueca, Torrent, Vilamarxant i Xàtiva acolliran en aquesta ocasió els espectacles pirotècnics programats per al 9 d’Octubre, amb una duració aproximada d’11 minuts.

La corporació va invertir l’any passat 300.000 euros en 15 castells disparats simultàniament en altres tants municipis de la província al juliol, amb més de 7.000 quilos de material pirotècnic, i en 2021 dona continuïtat a aquesta ajuda amb altres 300.000 euros per a finançar la segona edició, que s’ha traslladat al 9 d’Octubre,

El cartell de l’esdeveniment és obra de l’artista de Llombai Martín Forés, qui combina el cartelismo amb les arts plàstiques i decoratives i mostra un gran drac de vius colors, símbol del renaixement, de la boca del qual brollen els focs artificials que il·luminaran la vetlada del 9 d’Octubre en diferents comarques valencianes, segons la Diputació.

La iniciativa, que es va posar en marxa per a contribuir a la reactivació d’un sector greument afectat per la cancel·lació d’esdeveniments i festes populars a causa de la pandèmia de coronavirus, tindrà continuïtat en el futur amb aquest o un altre format, segons ha avançat aquest divendres el president de la Diputació, Toni Gaspar.

Entre la Corporació i els pirotècnics “trobarem la fórmula per a continuar fent coses junts i aconseguir que la gent veja València i la seua província com la capital mundial de la pirotècnia i la felicitat”, ha manifestat.

La presidenta de Piroval, María José Lora, ha agraït la implicació de la Diputació i ha destacat l’esforç de totes les poblacions participants -totes diferents a les de l’any passat- per a organitzar l’esdeveniment “en un temps rècord”.

“Tractarem de retornar tot aqueix esforç i implicació de la millor manera que sabem, que és donant el millor de nosaltres mateixos en els espectacles pirotècnics del 9 d’Octubre”, ha afegit la responsable de Piroval, que s’ha encarregat de la selecció dels municipis.

Per a dinamitzar l’activitat del teixit productiu de la província, la Diputació distribueix més d’un milió d’euros anuals entre el Gremi d’Artistes Fallers, Piroval, l’Associació Nacional de Floristes, el Gremi Artesà de Sastres i Modistes, el Gremi Artesà d’Indumentària Valenciana, el Gremi de Mestres Abaniqueros i les comissions falleres.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà