El muntatge de la Foguera de Sant Antoni s’emporta el premi Nauiba

9 octubre olocau

Esport, literatura i música, protagonistes del 9 d’octubre

Olocau ha commemorat el 9 d’Octubre amb una jornada per a posar en valor la història, la cultura i les senyes d’identitat valencianes amb diversos actes en els quals va haver-hi espai per a l’esport, la literatura i la música.

La celebració d’aquesta data tan assenyalada va començar al matí amb el taller infantil de pilota i la posterior partida que va tindre lloc al Carrer Major. Una cita que va servir per a acostar l’esport autòcton a veïns de totes les edats. A continuació, i a l’igual que en anteriors edicions, la Plaça Major va acollir la Lectura Pública de Poesia en Valencià. Una activitat que en la seua tercera edició va estar dedicada a la poeta Àngels Gregori, i en el qual totes les persones que així ho van desitjar van poder recitar fragments de l’obra de l’autora d’Oliva.

A la vesprada, després de la tradicional cercavila amb música de tabal i dolçaina, va començar en el Saló de Plens l’acte institucional, un esdeveniment en el qual es va guardonar amb el Premi Nauiba als encarregats del muntatge de la Foguera de Sant Antoni, proposta guanyadora en la votació popular.

Damián Zurriaga i Diego Zapata van ser els encarregats de recollir-lo i de rebre el reconeixement per la gran tasca que realitzen per a mantindre viva una tradició tan arrelada a Olocau.

L’acte va comptar amb la lectura del discurs institucional de l’alcalde d’Olocau, Antonio Ropero, qui va afirmar que el 9 d’Octubre és un dia per a “reflexionar sobre els assoliments aconseguits en matèria de drets i llibertats amb el pas dels anys, fer balanç de la situació actual des d’un punt de vista crític i reivindicatiu, i mirar al futur amb l’esperança i la il·lusió d’un poble treballador i inconformista com el nostre”.

Així mateix, va destacar “el creixement i el desenvolupament” que està vivint el nostre poble després de la construcció del CRA Alt Carraixet-col·legi Mestre Ferran Zurriaga, la restauració de la Torre de Pardines o la posada en marxa del Centre Cívic ‘Els Pins’ de Pedralvilla, així com amb futurs projectes com el Parc d’Emergències, el nou Auditori o la futura depuradora.

També va aprofitar per a felicitar en el seu nom i en el de la Corporació Municipal als guanyadors del Premi Nauiba i als finalistes, i va finalitzar manifestant que “enfront de la divisió, la valencianitat significa estar units i lluitar junts per tot allò que ens identifica i que ens enorgulleix”.

La jornada va concloure amb la música dels germans Jonatan i Christian Penalba que van posar el punt i final a la celebració del 9 d’Octubre.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà