Mobilitat, economía circular, digilalització i àrees industrials centren els projectes europeus a Camp de Túria

jornadas europeas manco

Riba-roja acull la jornada sobre Oportunitats i Iniciatives Estratègiques

La Mancomunitat Camp de Túria va celebrar ahir la jornada “La Petjada de Carboni, avanç cap al Pacte Verd Europeu” Oportunitats i Iniciatives Estratègiques a la comarca del Camp de Túria. Una jornada que s’ha dut a terme gràcies a la Conselleria de Presidència de la Generalitat.

Una cita que va reunir alcaldes, regidors dels 17 ajuntaments que conformen l’ens supramunicipal, ersonal tècnic de les administracions locals, de la FVMP, de la Diputació de València, de la universitat, instituts tecnològics, empreses referents a la comarca com Power Electronics, societat civil representada pels sindicats CCOO i UGT, així com l’Insitut d’Estudis Comarcals.

L’acte va ser inaugurat per la presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria, Lola Celda, qui va assegurar que “tenim, des de hui mateix, l’oportunitat i el repte, al mateix temps, de construir una comarca amb objectius i línies estratègiques, pensada per a ser sostenible, productiva, inclusiva i verda. Som una comarca diversa i això ha de ser la nostra fortalesa”. La Delegació del Govern també va participar en la inauguració amb Carles Arqués.

La jornada va comptaramb la dinamització de José Luis Muñoz, professionalambamplireconegutprestigi en la gestió de FonsEuropeus, qui va explicar alspresents en quèconsisteix el Pacte VerdEuropeu i les oportunitats que ofereix Europa per a la comarca. A més, es va parlar de la petjada de carboni; va ser el tècnic del Centre d’Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana, Sera Huertas, l’encarregat de transmetrequèés i com mesurar-lo per a reduir-lo.

Un matí de treballambl’objectiud’aconseguir idees i projectescapaços de millorar la qualitat de vida delsveïns i veïnes de Camp de Túria. Per això, per a aprofundir en els temes es va treballar en grups sobre les quatreàrees que prèviament havien eixiti dentificades en els qüestionaris. Mobilitat, economia circular, digitalització i àrees industrials van centrar els eixos i sobre ells es va parlar i es van concretar idees i projectes.

Per a finalitzar la jornada, la directora del Departament de Promoció Econòmica i responsable de Projectes Europeus va desgranar les línies sobre les qualstreballaràl’Oficina de Projectes Europeus Camp de Túria i compot ajudar a desenvolupar idees que milloren la comarca.


L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga; i l’assessor de la Generalitat Valenciana, Bartolomé Nofuentes, van ser elsencarregats de tancar la jornada que va comptar amb la participació de prop de 60 persones.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà