La Unió de Llauradors denúncia el descens de prestacions que sofriran les poblacions rurals

Arias Cañete presideix reunió sectorial.
La Unió de Llauradors ha manifestat que segons les previsions del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) per al període 2014-2020, el ministeri d’Agricultura va a rebaixar les prestacions que corresponen a la Comunitat. Aquesta disminució, segons calcula l’associació pot arribar a 150 milions d’euros. La reducció afectaria també els pobles de la nostra comarca.

Jesús Pérez

Els PDR es composen de fons del FEADER (Fons Europeu Agrari de Desenvolupament Rural), del ministeri d’Agricultura i de les Comunitats Autònomes.

Segons la Unió de Llauradors, la Comunitat rebrà per a l’etapa 2014-2020 uns 204 milions d’euros, el 2,5% dels 8.053 milions que el FEADER  va a destinar per a tot l’estat. La Unió explica que els representants de la Generalitat va votar a favor de aquest repartiment a la Conferència Sectorial d’Agricultura celebrada la passada setmana i que des de la conselleria d’Agricultura “es ven la quantitat a percebre com un èxit”.

La Unió de Llauradors comenta que segons les dades presentades a la Conferència Sectorial, el ministeri d’Agricultura aportaria el 30% corresponent a cada PDR. L’aportació destinada per a la Comunitat passaria de 211 milions al període 2007-2013, un dels més alt de totes les regions a 61,2 milions el termini 2010-2014.

Així, per mantenir els fons per a la Comunitat al nivell del període anterior, la Generalitat hauria de duplicar la seua aportació fins als 209 milions d’euros. La Unió de Llauradors espera que aquesta rebaixa siga compensada amb un esforç per part de la Generalitat perquè els agricultors i ramaders no es vegen afectats.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà