L’Eliana adjudica 13 horts socials de Mandor Canonge

L’Ajuntament ha celebrat el sorteig de les autoritzacions que prolonguen la concessió a dos anys.

L’Ajuntament de l’Eliana va celebrar ahir el sorteig de les autoritzacions per a l’aprofitament dels horts d’oci i ús social de Mandor Canonge. En aquesta ocasió es tracta de les 13 parcel·les de creació recent, la superfície de les quals oscil·la entre els 28 i els 40 metres quadrats cadascuna, amb les quals el Consistori busca ampliar el seu compromís amb el foment de l’agricultura ecològica d’autoconsum com a via per a revalorar l’espai públic i donar resposta a una àmplia demanda social.

Aquests nous espais cultivables s’uneixen als existents i sumen en total 21 parcel·les destinades, prioritàriament, a persones jubilades, amb discapacitat o en situació de desocupació i en els quals també poden participar associacions sense ànim de lucre registrades en el municipi i que desenvolupen activitats amb finalitats socials, educatives o amb interés mediambiental.

La novetat d’aquest sorteig resideix en la prolongació del termini de concessió fins als dos anys, amb l’objectiu d’ajustar-se al cicle complet de la producció agrícola, així com les normes d’ús que els regulen i que especifiquen el sistema de reg per séquia.

La regidora de Sostenibilitat Ambiental, Cristina Díaz, ha manifestat la seua satisfacció per l’ampli interés que desperta aquest programa mediambiental posat en marxa des de l’any 2010 i gràcies al qual els veïns i veïnes participants comparteixen recursos, coneixements i experiències.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà