València s’adhereix a l’Associació de Municipis de la Línia Immediata

Representants dels municipis vinculats a la ‘Línia Immediata’.

Set municipis de Camp de Túria formen part de l’entitat

La ciutat de València demanarà l’adhesió a l’associació de municipis vinculats a la ‘Línia Immediata’, el sistema de fortificacions construït entre 1938 i 1939 per a defensar València davant l’avanç de les tropes franquistes, amb trinxeres, búnquers, galeries, refugis, nius de metralladores i punts de comandament distribuïts entre el Puig i Riba-roja.

Actualment pertanyen a l’associació els municipis de Camp de Túria: Nàquera, Bétera, Sant Antoni de Benaixeve, L’Eliana, Llíria, Vilamarxant i Riba-roja, a més de Montcada, El Puig i Rafelbunyol..

En 2016 els municipis amb restes d’aquesta fortificació en el seu terme es van constituir en associació per a promoure l’estudi, protecció, rehabilitació i posada en valor d’aquesta línia defensiva amb activitats culturals, socials, educatives i ecoturístiques dirigides a la recuperació de la memòria històrica i a la sensibilització cap a la cultura de la pau.

Segons els seus estatuts, poden adherir-se els ajuntaments dels municipis interessats ​​en la gestió de la Línia Immediata i que alberguen restes arqueològiques de la mateixa o bé restes que estiguen vinculats a aquesta línia defensiva de manera patrimonial o històrica.

“És evident que la raó de ser de la Línia Immediata va ser protegir la capital, l’últim gran bastió republicà. Cal dir també que València conserva altres importants vestigis de la Guerra Civil, com els refugis antiaeris, i manté visca la memòria dels espais urbans que van ser significatius durant la contesa, motius pels quals hem decidit entrar a formar part d’aquesta associació cultural”, ha detallat la regidora de Patrimoni, Glòria Tello.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà