Quatre detinguts pel robatori de begudes alcohòliques a València, Llíria, Bétera i l’Eliana

policia


Van ser sorpreses in fraganti en un supermercat amb botelles de whisky entre la roba

Agents de la Policia Nacional han detingut a València i Burjassot a una dona i tres homes d’entre 19 i 37 anys, d’origen espanyol i romanés, dos com a presumptes autores d’un delicte continuat de furt i les altres dues per un presumpte delicte d’encobriment, després de sostraure begudes alcohòliques per un import de 1.838 euros en una cadena de supermercats per a vendre-les posteriorment.

Les investigacions van començar el mes de febrer passat després d’unes identificacions efectuades per part d’agents de la Policia Local de Burjassot, on els mateixos van observar un comportament sospitós de quatre persones que es trobaven en la via pública traslladant botelles de begudes alcohòliques del maleter d’un vehicle a un altre, i en veure’s sorpreses van adoptar una actitud fugissera, per la qual cosa van ser immediatament interceptades pels policies, no sabent donar una explicació de la procedència ni la destinació de la mercaderia.

Els agents, davant les sospites de la dubtosa procedència de les botelles, van identificar als quatre sospitosos i van intervindre un total de 49 botelles, donant compte del fet a la Comissaria de Policia Nacional de Burjassot, els policies del qual es van fer càrrec de la investigació.

Els investigadors van esbrinar que les begudes sostretes pertanyien a una mateixa cadena de supermercats i havien sigut obtingudes de manera il·lícita. Després d’una anàlisi exhaustiva dels casos de furts de botelles alcohòliques es va comprovar com dues dels identificats per la Policia Local, una dona i un home, haurien participat en almenys 12 fets, nou furts perpetrats a València i tres en Llíria, Bétera i l’Eliana.

Mateix modus operandi

Els sospitosos accedien a l’interior dels supermercats amb carros de la compra del propi establiment, dirigint-se a la zona on estaven exposades les botelles, generalment de whisky de marques reconegudes, les quals ficaven en el carro per a posteriorment dirigir-se a zones de l’establiment poc concorregudes, on de forma dissimulada llevaven el sistema d’alarma amb un dispositiu, eixint a continuació del local comercial amb el carro buit i les botelles amagades entre la roba.

Els agents de la Policia Nacional de Burjassot van establir un dispositiu de localització i detenció dels investigats, sent sorpresos in fraganti quan eixien d’un supermercat en el districte valencià de Abastos per a dirigir-se a un vehicle que havien deixat aparcat en doble fila a la porta de l’establiment.

Els agents van trobar amagades entre les seues robes un total de set botelles de whisky per valor de 189 euros, així com el dispositiu emprat per a desactivar les alarmes, el qual consistia en un imant de grans dimensions, sent arrestats com a presumptes autors d’un delicte continuat de furt.

Quatre dies després, els agents també van localitzar als altres dos identificats, procedint a detindre’ls com a presumptes autors d’un delicte d’encobriment per adquirir les botelles a gratcient que provenien d’un delicte de furt.

Els dos arrestats com a presumptes autors d’un delicte continuat de furt, tots dos amb antecedents policials per fets similars, han passat a disposició judicial, decretant-se com a mesura cautelar una ordre d’allunyament de tots els establiments pertanyents a la cadena d’alimentació perjudicada situats a la província de València.

Els detinguts com a presumptes autors d’un delicte d’encobriment, un d’ells amb antecedents policials, van ser posats en llibertat després de ser sentits en declaració, no sense abans ser advertits de l’obligació de comparéixer davant l’autoritat judicial quan foren requerits.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà