Així queda el mapa polític de Camp de Túria després del 28M

campdeturia-municipales copia

Els pactes post electorals decidiran sis alcaldies

El blau guanya terreny en el mapa polític de Camp de Túria, però les victòries del PP no es materialitzen en alcaldies populars, mentre que els socialistes i Compromís renoven les seues majories absolutes i Vox governarà per primera vegada en un municipi de la comarca.

Després del 28M, el PP és el partit més votat en huit dels 17 municipis de la comarca: Vilamarxant, Benaguasil, Loriguilla, La Pobla de Vallbona, Bétera, Domeño, Llíria i Marines.

L’altre partit majoritari, el PSPV ha sigut la formació que més suport ha obtingut a Riba-roja de Túria. L’Eliana, Benissanó, Serra i Olocau.

Compromís, per part seua, ha guanyat les eleccions municipals a Casinos, on l’alcalde Miguel Navarré ha revalidat la majoria absoluta.

La gran novetat és Vox que ha sigut el partit més votat a Nàquera en la seua primera participació en unes eleccions locals en el municipi de Camp de Túria.

Quant als partits locals, AISAB ha tornat a ser la formació més votada a Sant Antoni de Benaixeve, mentre que Contigo ha obtingut el major nombre de vots a Gàtova.

Per la seua part Ciutadans només es manté a Vilamarxant, on la formació ha obtingut els cinc únics regidors a la comarca. S’ha quedat fora dels Ajuntaments de Bétera, Llíria i Sant Antoni de Benaixeve, els altres municipis on concorria a lassa municipals.

Els bons resultats del PP, no obstant això, només li asseguren les alcaldies de Benaguasil, on Ximo Segarra ha signat la seua sisena majoria absoluta, i de Domeño.

És el cas de Llíria, on Reme *Mazzolari ha sigut de nou la candidata més votada, però la reedició del pacte entre Compromís i PSPV li ha impedit accedir a l’alcaldia de la capital edetana.

El mateix ocorre a Marines, on un acord del PSPV amb Compromís, permetrà a Lola *Celda mantindre’s en l’alcaldia en la qual porta 20 anys.

Els socialistes governaran en cinc municipis: Olocau, Riba-roja de Túria i Benissanó, on Antonio Ropero, Robert Raga i Amparo Navarro han revalidat la majoria absoluta, i a l’Eliana i Serra on buscaran pactar amb l’edil que ha obtingut Compromís en cadascun d’ells per a aconseguir la majoria absoluta.

En l’aire estan encara la composició dels governs municipals per als pròxims quatre anys en sis municipis Vilamarxant, La Pobla de Vallbona, Bétera, Loriguilla, Sant Antoni de Benaixeve i Gàtova.

A Vilamarxant, el PP podria renovar el seu pacte amb Ciutadans o bé la formació taronja podria optar per aconseguir un acord amb el PSPV i Compromís.

A la Pobla de Vallbona la clau del govern la tenen els dos partits locals: CUPO, soci de Govern de Compromís, i Centrats a la Pobla de Jaime Ruix, que ha format part del govern quatripartit com a regidor de no adscrit.

A Bétera, de nou el partit de les urbanitzacions Mas Camarena-Torre En Conill serà decisiu per a decantar el govern cap a la dreta o l’esquerra. En anteriors legislatures ha pactat amb tots dos, l’última amb el PP i en 2015 ho va fer amb Compromís.

A Sant Antoni de Benaixeve, AISAB haurà de buscar nous socis després de la desaparició dels dos partits que li han acompanyat aquesta legislatura: Ciutadans i PSPV.

Després dels resultats en les urnes podria fer-ho per a obtindre la majoria amb el PP, que té tres regidors, amb Vox o amb Compromís que sumen dos cadascun.

Finalment a Loriguilla el PP, que ha obtingut cinc regidors, tractarà també d’arribar a un pacte que garantisca una certa estabilitat aquesta legislatura, però no tindrà fàcil arribar a un acord amb UCIN, que té tres regidors, VOX, representat per l’exalcalde del PP Javier Cervera, o PSPV que manté els dos regidors que tenia, després de l’episodi de la moció de censura.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà