En un món millor

en un mundo mejor cine el camp de túria

Anton (Mikael Persbrandt) treballa de metge en un camp de refugiats d’Àfrica. Alterna aquest treball amb anades periòdiques al seu domicili a un poble danés on resideix junt amb el seus dos fills i la seua esposa Marianne (Trine Dyrlhom) de qui està a punt de separar-se. Elias (Markus Rygaard), fill major de la parella, rep maltractaments per part dels companys de classe. De caràcter dèbil, rebrà l’ajuda de Christian (William Johnk Nielsen), un nouvingut que a poc a poc aconsegueix que el respecten.

Aquests dos mons aparentment tan diferents (Àfrica i Dinamarca) aniran convergint a partir de la relació que els personatges tenen amb el germen de la violència. De tal manera aquesta arriba a ser prevalent en les seues vides que de la seua superació depén la pròpia supervivència. I és indiferent que siga política (al camp de refugiats africà arriben diàriament dones embarassades sotmeses al terror d’un dels senyors de la guerra) o més quotidiana (aquella que afecta la relació dels xiquets amb els seus companys d’escola o amb els seus pares); que siga més explícita o més larvada: cal tenir respostes i aquestes oscil·len entre la venjança (la que prenen Elias i el seu amic Christian i que reverteix en ells mateixos) i el perdó (la que representa la no-resposta del pare d’Elias front l’agressió que rep al carrer).

Si bé les causes que generen la violència poden ser diverses, el que sí que són uniformes són les conseqüències: tothom redefineix la seua existència. Aquest debat moral actua de catarsi personal i travessa els personatges tot elevant-los èticament.

Film complex, amb una sòlida trama argumental i un treball d’actors completíssim (caldria destacar el paper dels dos xiquets i una molt continguda  interpretació de Mikael Persbrandt), d’una directora, Susanne Bier, que junt amb Lars Von Trier, són possiblement els dos realitzadors de més renom de Dinamarca.

ANY: 2010
DURACIÓ: 110 min.
PAÍS: Dinamarca
DIRECTOR: Susanne Bier
GUIÓ: Anders Thomas Jensen
ACTORS: Mikael Persbrandt, Trine Dyrholm, Ulrich Thomsen, William Jøhnk Nielsen, Markus Rygaard, Bodil Jørgensen, Toke Lars Bjarke, Camilla Gottlieb, Satu Helena Mikkelinen
MÚSICA : Johan Söderqvist
FOTOGRAFÍA: Morten Søborg
GÈNERE: Drama

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà