Les cares amables del confinament pel Covid19

Paco Garcia, Gabinet de Presidència Corts Valencianes

Després de dos setmanes de confinament, una cosa ha quedat ben clara, el reconeixement a tot un sector públic ben preparat i professional que està sabent donar de sí allò per a lo que sempre ha estat preparat i s’ha format de manera continuada.

Sense dubte la cara més visible i més aplaudida estos dies és la del personal sanitari. Que davant un allau de casos de Covid19, entre altres malalties, dolències i accidents, que han saturat les urgències hospitalàries i les sales d’espera de multitud de centres de salut, s’han armat amb el seu bagatge professional, la seua dedicació incansable i la fortalesa d’un sistema públic sanitari. Han demostrat que gràcies a l’Estat Social i de Benestar que tenim, podem fer front a esta pandèmia. A ells els dediquem cada vesprada a les 20h aplaudiments ben merescuts i solidaris amb tot el treball que fan i que es impagable.

Junt al personal sanitari, els valencians podem dir ben orgullosos i traure pit que hem edificat i estem consolidant la quarta pota del benestar, les prestacions socials i les polítiques inclusives. Segurament, una Comunitat pionera i capdavantera amb esta nova concepció de les prestacions socials, que està sent vital per garantir que cap persona es quede fora del sistema, sense atenció i sense poder desenvolupar el seu projecte vital.

Estos dies hem vist com el Serveis Socials han desplegat tota una xarxa de mesures, accions, programes i iniciatives per fer front el Covid19, fent atencions directes via telefònica, elaborant diagnosis ràpids conforme avançava la pandèmia i establint solucions amb gran professionalitat i humanitat.

El mon de l’educació també està sent modèlic en esta crisi, el tractament personalitzat i la multiplicació d’esforços del professorat vers els seu alumnat per a que els continguts acadèmics continuen rebent-los està sent impressionat. Veient com es fan classes on line, tutorials, proves i dinamitzacions molt ingenioses, on la creativitat i l’esperit docent sobrepassa les fronteres físiques.

També estan sent cares visibles i molt importants en este estat d’alarma, totes les Forces de Seguretat, Protecció Civil i la part de l’exercit mes assistencial com és l’UME, així com tots els serveis bàsics públics estatals, autonòmics i locals. Els quals ja be siga en gestió administrativa, de canalització ajudes, manteniment d’infraestructures, brigades municipals d’obres i enllumenat, neteja, transport, recollida i tractament del fem, subministrament d’aigua o qualsevol altre servei, son parts essencials de la lluita contra la pandèmia .

Igualment, els sectors productius d’alimentació, els professionals autònoms, els transportistes que ens abasteixen les tendes o els supermercats, tots ells han estat un mur de contenció i abastiment. Ací, m’agradaria fer una especial menció al llauradors i ramaders, sectors que valore extraordinàriament i que ha quedat pales que són un pilar vital de la nostra societat.

Volguera acabar amb unes altres cares amables d’esta crisi, les persones voluntàries. Dones i homes que, de manera desinteressada han posat a disposició de la ciutadania el seu temps, dedicació i experiència per ajudar als més necessitats o fer-nos passar una estona agradable.

Hem vist com moltes acadèmies de costura s’han bolcat en fer mascaretes. Com Creu Roja, Caritas i altres ONGs s’han organitzat per coordinar-se amb ajuntaments i institucions públiques per a que cap persona es quede sense una atenció o menjar a casa. Músics i artistes posant els acordes de la concòrdia en festivals i actuacions improvisades a les balconades i portalades de les vivendes. Com persones del mon agrari han prestat els seus tractors i cubes polvoritzadores per desinfectar els nostres carrers, contenidors i mobiliari urbà. Estes i moltes més organitzacions, persones i col·lectius, estan contribuint a crear un mur de resistència activa civil contra este enemic invisible del Covid19.

Per a totes estes grans persones i entitats sols tinc paraules d’agraïments i felicitacions. Demostren que el Poble Valencià som un poble alegre i combatiu, que sabem reposar-nos de les adversitats i que units sabem cercar solucions col·lectives. Un fort aplaudiment per a totes estes cares amables!!

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà