A menjar sa! per al consum de fruites, hortalisses, llet i lactis arribarà a 614 col·legis

Joan Ramón Peris, Betlem Albero i Carles Peris.

Es preveu repartir 231.000 quilos de fruita i 37.000 litres de llet

El pla A Menjar sa! per al curs 2018-2019, que fomenta el consum de fruites i hortalisses, llet i productes lactis, es duu a terme en 614 centres escolars de la Comunitat Valenciana que han sol·licitat participar en el mateix i arribarà a al voltant de 135.000 alumnes de primària.

El pla, desenvolupat pel Institut Valencià d’Investigació i Formació Agroambiental (IVIFA) -fundació creada per LA UNIÓ de Llauradors l’any 2000- després d’un procés de concurrència competitiva, s’emmarca dins del programa de distribució de fruites i hortalisses, de llet i productes lactis en la Comunitat Valenciana per a aquest curs. Està finançat amb fons de la UE, del Ministeri d’Agricultura i de la Conselleria d’Agricultura. En la roda de premsa de presentació de hui han intervingut el president de IVIFA, Joan Ramón Peris; la coordinadora del Pla, Betlem Albero i el secretari general de LA UNIÓ, Carles Peris.

L’objectiu del pla és el foment del consum de fruites i hortalisses, llet i productes lactis entre l’alumnat d’edats primerenques, millorar els seus hàbits alimentaris cap al consum de productes més saludables i conscienciar als menors de la importància de consumir productes locals i produïts mitjançant fórmules mediambientalment sostenibles i respectuoses amb el medi ambient, pretenent-se implicar també a pares, mares i col·lectiu educatiu.

En aquesta edició es preveu repartir més de 231.000 quilos de fruita de temporada: cireres, nispros, taronges, prunes, bresquilla i albercoc i carlotes, 19.000 litres de suc de taronja, 37.000 litres de llet i 43.000 quilos de iogurt de la Comunitat Valenciana, ecològics i emparats en marques de qualitat.

Paral·lelament es duran a terme activitats complementàries com a xarrades sobre el balafiament dels aliments dirigides al professorat, alumnat, AMPAS i famílies en 25 centres; més de 500 tallers per a 10.000 alumnessobre l’alimentació en l’etapa escolar; jornades de sensibilització en la UPV, UJI i UMH i al voltant de 40 visites guiades per a 1.800 alumnes a explotacions agràries, centres de manipulació i condicionament de fruites i verdures i parcs naturals.

Com a material de suport al pla s’ha dissenyat un cartell promocional d’adhesió per als centres que participen, un díptic per a les famílies amb consells per a millorar l’alimentació, jocs manuals i retallables per a l’alumnat, tasses de fibra de blat reutilitzables i biodegradables, imants i un quadern informatiu per al professorat.

En l’edició d’enguany s’ha creat una cançó promocional ‘Tasta la Vida’ del grup d’Alcoi El Diluvi que servirà per a participar en un concurs-lipdub per als centres, el premi dels quals serà una estada en un centre d’agroturisme .

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà