El rei visita la Base Militar Jaume I de Bétera

Rei Felipe Bétera


La cita ha servit per a conéixer les capacitats de la unitat designada per a liderar operacions d’alta intensitat

El rei Felip ha visitat aquest dimecres a Bétera, la Caserna General Terrestre d’Alta Disponibilitat, preparat per a atendre les necessitats de l’OTAN i amb capacitat per a dirigir fins a 120.000 militars, així com el lloc de comandament principal del Regiment d’Operacions d’Informació.

Felip VI ha recorregut durant quatre hores les instal·lacions de la Base Militar Jaume I de Bétera, on està la Caserna General Terrestre d’Alta Disponibilitat (CGTAD), una caserna general nacional únic, dotat de capacitats per a liderar operacions de combat d’alta intensitat, i multinacional, segons s’ha explicat durant la visita.

El compromís d’Espanya amb l’OTAN està materialitzat amb aquesta caserna general, que està actualment preparat com a primera força dins dels països de l’Aliança Atlàntica per a liderar accions d’alta intensitat que puguen ser requerides.

Amb presència de militars de l’Aliança de 12 països -entre ells, els més nombrosos, dels EUA i Itàlia- “es pot desplegar en qualsevol part del món” i instal·lar-se amb tot el necessari de manera independent.

El rei ha vingut a conéixer les capacitats d’aquesta unitat, designada durant tot 2022 per a liderar aquestes operacions d’alta intensitat. Per a això estan “permanentment preparats” per a un eventual desplaçament i per a poder liderar fins a 120.000 homes de cinc divisions.

Així, davant un eventual requeriment de l’OTAN, seria Espanya el primer país a acudir i el que lideraria aqueixa operació.

Don Felipe també ha recorregut les instal·lacions del Regiment d’Operacions d’Informació nº1, la funció principal de la qual és establir i mantindre l’enllaç de les unitats militars desplegades en missions de manteniment de pau amb la població civil de la zona d’operacions, així com realitzar una avaluació de cooperació cívic-militar (CIMIC) de l’àrea assignada.

Creat en 2019, el Regiment d’Operacions d’Informació agrupa totes les capacitats de l’Exèrcit en la seua relació amb la població civil, és una unitat única a Espanya i entre les seues funcions principals es troba la d’instruir i ensinistrar a les unitats, construir equips de suport en la zona i assessorar el comandament operatiu sobre tota la situació de l’entorn civil de les operacions per a la presa de decisions.

Rei Felipe Bétera

Aquest regiment és l’única unitat de les Forces Armades que compta amb aquestes capacitats i que està organitzada per a complir amb aquestes funcions, comptant amb una àmplia experiència en aquesta mena d’operacions, ja que han participat en zones de Bòsnia, Kosovo, l’Afganistan, Líban, Mali i el Senegal. Una de les seues últimes actuacions va ser durant l’evacuació de Kabul a la fi d’agost de 2021.

En la visita, en la qual no hi ha hagut declaracions, s’ha explicat que la Caserna General Terrestre d’Alta Disponibilitat materialitza el compromís que Espanya té amb l’OTAN i que gran part dels militars d’aquesta caserna general treballa amb personal aliat de diferents nacions.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà