La nova programació d’À Punt per a 2023: humor, concursos i la volta de Màxim Huerta

apunt

Pere Aznar estrena ‘400’ i Eugeni Alemany torna amb ‘Tresor o trasto’

Amb l’anunci de concursos, un programa sobre els espais per a l’humor en situacions difícils i el retorn de l’escriptor i presentador, Màxim Huerta, que presentarà un programa d’entrevistes amb el rerefons d’una festa a casa, À Punt ha presentat hui la seua programació per a 2023.

Així s’ha anunciat en un esdeveniment organitzat per la cadena en el seu Centre de Producció a Burjassot, en el nou plató de la companyia, en el qual el director general d’À Punt, Alfred Costa, ha estat acompanyat dels presentadors dels diferents programes.

A més dels informatius, dels quals la presentadora Marta Ventura ha dit que han agafat “una velocitat de creuer” i que hi haurà “una programació especial sense precedents” en aquest any electoral, la programació d‘À Punt inclou programes d’entrevistes, reportatges de recerca i altres que posen el focus en els espais per a l’humor fins i tot en moments tràgics.

Amb ‘La vida al Màxim’, Màxim Huerta, torna a la televisió valenciana en la qual ja va presentar ‘Bona vesprada’ per a donar forma a programes d’entrevistes “no guionizadas” a casa que, ha dit, “s’assembla al Xou de Truman” perquè “ningú sap el que passarà en cada programa”.

L’espai comptarà amb “més de 40 càmeres” que gravaran tot el que ocorre simultàniament en una casa en la qual, mentre Huerta entrevista a personatges com l’actor Antonio de la Torre, la metgessa Anna Lluch o l’actriu Ana Milà, altres col·laboradors es mouen per l’habitatge i fins i tot arriben a muntar festes.

“És el millor programa que he fet en la meua vida, el més complicat i espectacular”, ha afirmat Huerta, que ha considerat que serà “el primer Ondas que s’emportarà aquesta cadena”.

Els reportatges de recerca seguiran en antena en ‘Zoom’, presentat per Bérnar Giménez, que tractarà temes com la salut mental, la valencianofobia o el Benidorm Fest.

El còmic Pere Aznar es posarà al capdavant de ‘400’, un programa produït pel Terrat en el qual el presentador conviurà una setmana amb associacions en les quals, en principi, l’humor no té cabuda, com a organitzacions de familiars de nens amb càncer o menjadors socials, i demostrarà que “sempre es poden transformar els drames en comèdies”.

Així mateix, torna ‘L’hora fosca’, que llançarà llum sobre alguns crims de gran importància en la Comunitat Valenciana en format ‘true crime’.

Els concursos són una altra part important de la programació, amb el retorn d’alguns com el musical ‘Duel de veus’, el gastronòmic ‘Joc de cartes’ o el familiar ‘Atrapa’m si pots’, a més de ‘Tresors amb història’ per a posar en valor el patrimoni de les famílies, amb la seua contrapartida humorística, ‘Tresor o andròmina’.

També retornen a la graella ‘Xino Xano’, ‘Valencians al món’ o ‘TàP Zàping’, a més del programa de cuina ‘La cuina de Morera‘, mentre que ‘Bona vesprada’ seguirà com el magazín de la tarda.

Torna ‘Terra viva’, el programa sobre el camp valencià presentat per Àlex Blanquer, que també tractarà temes de medi ambient amb Joan Espinosa i que s’emetrà per primera vegada en directe des d’un plató.

Quant a formats per a tota la família, en el concurs ‘Nyas coca’ pares i fills competiran per determinar qui sap més l’u de l’altre, mentre que, en la web i xarxes socials, ‘La colla’ oferirà entreteniment i continguts educatius per als petits.

Als joves es dirigeix el programa en línia ‘L’Squad’, que pretén ampliar fora de les pantalles i mitjançant les xarxes socials el treball de creadors de contingut digital.

A més, han presentat ‘El piset’, la nova sèrie protagonitzada pel cantant de La Fúmiga Àrtur Martínezi la il·lustradora Ame Soler, que viuen en un pis compartit i inicien el càsting per a trobar a les dues persones perfectes per a les habitacions lliures.

Quant a les sèries, tornen ‘L’Alqueria Blanca’, que porta en antena 14 temporades i ha emès més de 350 capítols, i ‘Després del teu’, en col·laboració amb TV3.

alfred costa

“Presentem una programació renovada amb il·lusions carregades”, ha defensat Costa en la seva intervenció, en la qual ha celebrat que la cadena tregui “múscul audiovisual” amb la selecció de perfils i programes “de la casa i de productores”.

Al seu judici, la nova programació, que han presentat sota el lema ‘Nyas Coca’, permetrà a À Punt “competir amb moltíssima dignitat” encara que, ha afirmat, la cadena té “un compromís amb el servei públic, amb atendre una audiència cada vegada més diversificada i diferent”.

“Hem guanyat molt de pes, que era un dels objectius d’aquesta direcció general”, ha assegurat Costa, que ha assenyalat que en 2023 es veuran “diverses renovacions de presentadors que s’han guanyat l’afecte de la gent i cares noves que no deixessin indiferent a ningú, ni als ‘haters'”.

El director general d’À Punt ha destacat així mateix la importància de dur a terme “una política audiovisual compromesa”, fruit de “invertir el 100% dels ingressos publicitaris en projectes cinematogràfics valuosos”.

Així, ha agraït el suport pressupostari de les institucions públiques, amb un milió d’euros per a llargmetratges 100% valencians i un altre milió per a sèries, a més de la inversió de 4 milions en sèries de ficció pròpia i l’aportació extraordinària inclosa en els comptes de la Generalitat de 13 milions per a “nodrir al sector audiovisual valencià”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà