Riba-roja encapçala la comarca en nombre de vehicles elèctrics de l’any 2021

riba-roja vehicles

L’equip de govern aposta per promoure els transports en baixes emissions amb bonificacions fins al 75%

Riba-roja de Túria encapçala el llistat dels municipis de la comarca de Camp de Túria amb major nombre de vehicles elèctrics censats actualment amb un total de 148 l’any 2021, segons la informació del portal estadístic de la Generalitat Valenciana. L’evolució dels últims anys suposa un increment d’aquest tipus vehicles nets i sostenibles de fins a un 448%, entre els anys 2015 i 2021.

Les estadístiques de la Generalitat Valenciana certifiquen un augment notable de l’ús dels mitjans de transport basats en les energies renovables i més respectuoses amb l’entorn natural en passar dels 27 vehicles elèctrics l’any 2015 als 148 vehicles que es van censar l’any 2021 a Riba-roja de Túria, amb una diferència de 121 vehicles entre totes dues anualitats. Les xifres es mantenen amb un enorme avantatge sobre la resta de localitats de Camp de Túria.

D’aquesta manera, els 148 vehicles censats a Riba-roja de Túria l’any 2021 contrasten amb els inscrits en les localitats similars quant a població –més de 20.000 habitants- o pressupost econòmic anual, com el cas de la Pobla de Vallbona amb 70 vehicles, altres 80 en el cas de Bétera o els 47 en el cas de la capital comarcal, Llíria, tal com figuren actualment en les estadístiques de la Generalitat Valenciana.

L’evolució dels últims anys constata que l’any 2010 existien 5 vehicles elèctrics que van passar a 27 en l’exercici de 2015, dels quals 2 eren turismes, altres 8 corresponien a motocicletes, 8 eren ciclomotors, i altres 9 vehicles sense determinar. En el següent exercici analitzat, l’any 2019, els vehicles elèctrics es van triplicar fins a aconseguir els 80, dels quals 25 eren turismes, altres 15 es tractava de motocicletes, altres 11 ciclomotors, altres 25 sense classificar i, finalment, altres 4 eren furgonetes elèctriques.

Durant l’any 2020, la tendència de la venda i inscripció de vehicles elèctrics i nets a Riba-roja de Túria va continuar al mateix ritme positiu, amb altres 105 vehicles, dels quals 42 corresponien a turismes, altres 26 estaven per determinar, hi havia altres 16 motocicletes, 13 eren ciclomotors i els 8 restants eren furgonetes

L’exercici de 2021 és el més positiu dels últims anys a Riba-roja de Túria en registrar-se un total de 148 unitats corresponents a vehicles elèctrics –un 448% més que sis anys abans-, dels que 67 són turismes, altres 46 estan sense classificar, existeixen altres 14 vehicles elèctrics que corresponen a motocicletes, altres 9 són ciclomotors i, finalment, 12 unitats són furgonetes, segons les estadístiques del portal de la Generalitat Valenciana.

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha posat en marxa diverses mesures per a incentivar l’adquisició de vehicles elèctrics amb l’objectiu de reduir les emissions de CO₂ a l’atmosfera i, d’aquesta manera, augmentar la major consciència ambiental entre l’opinió pública. El govern local aplica una bonificació de fins al 75% en total a aquells vehicles classificats com zero emissions en el Registre Nacional de Vehicles de la Direcció General de Trànsit (DGT) durant tota la seua permanència en el padró municipal.

En aquesta mateixa classificació figuren, també, els vehicles considerats com “Eco” en virtut del seu potencial contaminant, amb una bonificació de fins al 75% durant els primers 10 anys, en el qual s’inclouen la matriculació del vehicle des del qual es computarà aquesta reducció en els impostos municipals amb independència de l’alta en el padró de l’impost de vehicles de tracció mecànica (IVTM) que figuren a l’Ajuntament de Riba-roja de Túria.

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha posat en marxa, a més, un punt públic de recàrrega per a vehicles elèctrics situat en el complex esportiu La Mallà els usuaris de la qual pot recarregar els seus automòbils de manera gratuïta. Aquest projecte es completa amb altres tres punts de recàrrega situats en els polígons industrials, d’iniciativa privada i que donarà serveis als centenars de vehicles que transiten diàriament en aquesta zona del terme municipal.

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha subratllat “la importància d’augmentar el parc automobilístic amb unitats basades en l’ús d’energies renovables, netes i respectuoses amb el medi ambient, com a instrument essencial per a reduir les emissions de CO₂ a l’atmosfera que tant de mal i perjudici causen en la naturalesa i, per això, des de l’ajuntament donem suport a aquesta política amb incentius en els impostos municipals”.








Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà