Arrancan las Fiestas Mayores de l’Eliana

Los actos lúdicos, culturales y religiosos se celebrarán del 7 al 17 de julio

L’Eliana se prepara para vivir, un año más, sus Fiestas Mayores que arrancan mañana con el pregón. A lo largo de 10 días se irán sucediendo las actividades lúdicas, culturales y religiosas en las que la pirotécnica tendrá un protagonismo especial con la cordà, el correfoc y la mascletà.

Del 7 al 17 de julio, l’Eliana rinde honor a la Mare de Déu del Carme, con Antonio Aguilar Navarro como clavario mayor; al Santíssim Crist del Consol, con Carlos Montaner Marco, su clavario mayor; y a la Purísima, que tiene este año a Elena Coll Espinosa como festera mayor.

En las fiestas habrá tiempo para celebrar actividades de religiosas como las procesiones, pasacalles y misas en honor a los patrones, así como el traslado de la imagen de la Mare de Déu del Carme; con actividades lúdicas: paellas, cabalgata, noches con actuaciones musicales, baile del Gegant i la Geganta, teatro, actividades infantiles, albaes, bailes valencianos y rondalles. Además de la ‘Cena de la Solidaridad’.

También habrá tiempo para la cultura, con la ruta histórica por el municipio, la actuación de la Unió Musical de l’Eliana, tanto su Orquesta Sinfónica como la Orquesta Clásica de Guitarras y la Jazz UME Big Band.

El alcalde, Salva Torrent, y el concejal de Fiestas, Enrique Martínez,  acompañaron ayer al clavarios mayores y la festera mayor de la Puríssima en la presentación de las fiestas.

Martínez invitó a todos los vecinos de l’Eliana a participar y de otras localidades vecinas. “Sólo pedimos a todos ellos respeto y un comportamiento cívico durante las fiestas”.

El alcalde incidió en la importancia de las fiestas: “Nuestras fiestas definen la identidad como pueblo. El consistorio se coordina con las clavarías para ofrecer unas fiestas que respetan las tradiciones y añaden nuevas propuestas, para que todo el municipio participe de ellas. Además, estas fiestas también dinamizan el sector hostelero local y también eso es importante”.

Programació de Festes 2017

Divendres 7 juliol.

19:30 Cercavila de les diverses Clavaries pel nostre municipi

20:30 Pregó d’inici de les Festes Majors 2017 des del balcó de l’ajuntament amb l’encesa del Tro d’avis! al finalitzar de nou cercavila pels carrers del nostre poble per les Clavaries.

21:00 Nit de Paelles Valencianes, una gran festa gastronòmica al Parc de la Pinada (aparcament del Centre Soci-Cultural).

23:30h a la plaça d’Europa, obrin les nits de festes amb una de les millors orquestres del moment Orquestra “La Tribu” amb la cantant i concursant de O.T. Sandra Polop.

Dissabte 8 de juliol. Nit de la Gran Cordà

11:00 Ruta històrica pel nostre municipi, amb els companys del Centre d’Estudis Locals, des de la Plaça del País Valencià.

11:30 a 19:00  dia per als nostres menuts amb Jocs Infantils d’aigua a la plaça de l’església i plaça del País Valencià.

19:00 Globotà a la plaça del País Valencià.

19:30 Rondalles Valencianes a la plaça del País Valencià.

20:30 Els amics i amigues de la Penya del Coet Bufat organitzen la Cordà Infantil a la zona de focs de l’aparcament del poliesportiu on es llançaran vora 1.800 coets infantils

23:30 Gran nit de revetlla amenitzada per les nostres Festeres amb l’Orquestra “Eufòria” a la plaça d’Europa

00:30 La gran Cordà de les Festes Majors, vora 600 coets a la corda plena i seguidament més de 25.000 coets seran llançats a la coetà pels coeters a la zona de focs de l’aparcament del poliesportiu.

Diumenge 9 de Juliol. Festivitat de la Puríssima. “Dia de les Xiques”

10:30 Arreplegada de Festeres i cercavila pels carrers del nostre municipi.

12:00 Missa en honor a la festivitat de la Puríssima a l’església de Nostra Senyora del Carme.

13:00 Cercavila de les Festeres pels carrers del nostre poble.

14:00 Mascletà per la pirotècnia Ricardo Caballer “Ricasa” a l’aparcament del poliesportiu.

21:00 Processó general a la Puríssima Concepció. A l’entrada de la imatge a l’església es realitzarà ramillet de focs d’artifici, i a la finalització de la processó es nomenaran les Festeres i Festera Major del 2018.

23:00 Nit de Festa i Espectacle amb “Carnavalia” a la plaça d’Europa

Dilluns 10 de juliol

20:30 Concert de l’Orquestra Simfònica de la Societat Unió Musical de l’Eliana a la plaça del País Valencià

22:30 Concert l’Orquestra Clàssica de Guitarres de la Societat Unió Musical de l’Eliana a la plaça del País Valencià.

Dimarts  11 de juliol

12:00 Festa Jove de l’aigua al Parc de la Pinada

18:00 Teatre a l’auditori municipal, amb l’obra “Adivina quien soy” muntatge teatral interactiu que presenta el Taller de Teatre per a Jubilats i Pensionistes de l’Eliana. Produït per TeatreEliana i la Regidoria de Tercera Edat

19:30 Vesprada per als nostres majors a la plaça del Llar dels Jubilats, amb berenar i ball.

22:30 Concert de Jazz per la JazzUME Big Band de la Societat Unió Musical de l’Eliana a la plaça del País Valencià.

Dimecres 12 de juliol

20:30 Recital de tocs de campana propis de l’antic Regne de Valencia, des del campanar de l’església de Nostra Senyora del Carme.

21:00 XII Sopar de la Solidaritat a la plaça del País Valencià organitzat per la Confraria de la Mare de Déu del Carme amb la col·laboració de les diverses Clavaries i altres associacions i col·lectius del municipi.

23:30 Nit de música valenciana amb la Rondalla “el Tossal” de Llíria

Dijous 13 de juliol

20:30 Concert de la Banda Juvenil de la Societat Unió Musical de l’Eliana a la plaça del País Valencià

22:00 Concert de grup Rock  a la plaça d’Europa

22:30 Gran concert de Festes Majors de la Banda Simfònica de la Societat Unió Musical de l’Eliana a la plaça del País Valencià. Concert homenatge al mestre dolçainer Joan Blasco.

23:00 Beat Box Festival : V Campionat Oficial de la Comunitat Valenciana de “Beat Box” a la plaça d’Europa.

Divendres14 de juliol. Nit del Correfocs.

11:30 a 19:00  dia per als nostres menuts amb Jocs Infantils d’aigua per als nostres menuts a la plaça de l’església i plaça del País Valencià.

19:30 Cavalcada de Festes Majors.

23:30 Gran Correfocs de les Festes Majors amb els dimonis coeters de l’ Associació Cultural “La Penya del Coet Bufat” de l’Eliana.

00:00 Nit de festa amb l’Orquestra “Syberia” a la plaça d’Europa.

Dissabte 15 de juliol. La Vespra

11:30 Cercavila pels carrers del nostre poble amb les clavaries i el seguici popular de les festes.

13:00 llançament de “Morterets”, Salves i Volteig de Campanes en honor a la Mare de Déu del Carme

20:00 Missa a l’església de Nostra Senyora del Carme, es realitzarà el cant del “Akathistos” i entrega de medalles als nous confrares de la Confraria de la Mare de Déu del Carme.  Al finalitzar la parròquia farà l’honorable entrega de la imatge de la Mare de Déu del Carme al Clavari Major.

20:30  El Trasllat de la imatge de la Mare de Déu del Carme a casa del Clavari Major, amb volteig a mà de les nostres campanes pel Gremi de Campaners, tir de salves, passejada de Coets de Luxe pels Clavaris i Coeters, eixida i ball del Gegant i Geganta, ball dels Nanos i Nanes, balls valencians, muixeranga i la Banda Simfònica de la Societat Unió Musical de l’Eliana.

 

Al finalitzar el Trasllat, es realitzarà Cant d’Albaes.

23:00 Gran Espectacle a la plaça d’Europa amb “Hollybood El Musical” on s’interpretaran els principals temes de les pel·lícules més famoses del cinema.

00:00 Gran Vitol a la Mare de Déu del Carme. Es llançarà una gran palmera de focs d’artifici que il·luminarà tot el nostre municipi, indicant que ja és el dia de la festa major.

 00:30 La Gran nit de ball de la Vespra amb l’Orquestra “Nexus” a la plaça d’Europa.

Al finalitzar la nit de ball, tradicional “Xaranga Petorril”.

Diumenge16 de juliol. Festivitat de la Mare de Déu del Carme. Dia de la Festa Major.

08:00 Despertà del dia del Carme, de volta general pels carrers del municipi.

10:30 Arreplegada de Clavaris i Cercavila pels carrers de la nostra localitat.

12:00 Missa Major a la patrona de l’Eliana, La Mare de Déu del Carme. La celebració de la santa missa presidida per Excm. i Rev. Arturo Ros i Murgadas, Bisbe auxiliar de l’arxidiòcesi de València. A la finalització de la missa es farà entrega d’escapularis als clavaris.

13:00 Cercavila de volta general pels Clavaris de la Mare de Déu del Carme.

14:00 Gran Mascletà per la pirotècnia “Hermanos Caballer” a l’aparcament del poliesportiu.

20:30 Eixida de la Mare de Déu del Carme des de la casa del Clavari Major fins l’església Nostra Senyora del Carme.

20:45 Eixida i ball del Gegant i Geganta i balls valencians.

21:00 Processó general a la Mare de Déu del Carme de l’Eliana. A l’entrada de la imatge de la Mare de Déu a l’església es realitzarà disparà de salves i ramillets de foc d’artifici. Dintre de l’església es farà el cant dels Gojos del Carmel, i l’entrega de la imatge de la nostra patrona pel Clavari Major de nou a la parròquia, al finalitzar es nomenarà els Clavaris i Clavari Major del 2018.

23:30 Els nostres Clavaris ens amenitzen amb Gran nit de Revetlla de Festa Major amb l’Orquestra “La Pato” a la plaça d’Europa

Dilluns 17 de juliol. Festivitat del Santíssim Crist del Consol. Dia dels Fadrins.

08:00 la Gran Despertà dels Fadrins de volta general pel poble.

10:30 Arreplegada de Clavaris fadrins i cercavila pels carrers de la nostra localitat

12:00 Missa Major al patró del nostre municipi, El Santíssim Crist del Consol.

13:00 Cercavila de volta general pels Clavaris dels Crist del Consol “els Fadrins”

14:00 Mascletà per la pirotècnia “Ricardo Caballer” a l’aparcament del poliesportiu.

20:45 Eixida i ball del Gegant i Geganta de l’Eliana i balls valencians.

21:00 Processó general al Santíssim Crist del Consol. A l’entrada de la imatge del nostre patró a l’església es realitzarà disparà de salves i ramillets de foc d’artifici. Dintre de l’església es farà el cant dels Gojos, al finalitzar es nomenarà els Clavaris fadrins i Clavari Major fadrí del 2018.

23:30 Per a un gran Fi de Festes els fadrins ens amenitzen amb l’afamada Orquestra Montecarlo a la plaça d’Europa.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà