L’Eliana acollirà a estudiants de Sant Mauro Torinese quasi 11 anys després

Del  22 al 26 de febrer realitzaran d’activitats culturals i lúdiques

La setmana vinent arribarà a l’Eliana un grup d’alumnes i docents de Sant Mauro Torinese, localitat del Piemont italià agermanada amb el municipi del Camp de Túria, després de quasi 11 anys sense realizar aquesta acivitat.

La visita es perllongarà fins al del 22 al 26 de febrer i compta amb un ampli nombre d’activitats culturals i lúdiques coneixent espais de València i de l’Eliana.

L’estudiantat italià arribarà el dijous 22, sent la seua primera visita l’espai de l’Albufera. Després del passeig amb barca, professorat i alumnat acudiran al Centre Sociocultural de l’Eliana, on se’ls indicarà quina és la família que els acollirà. El 23 de febrer es farà una excursió a la Ciutat de les Arts i les Ciències. Tots podran gaudir d’una visita a l’Oceanogràfic, al Museu Príncep Felip i a l’Hemisfèric. A la nit se celebrarà el ‘Sopar d’Agermanament’, en el qual estaran presents alumnes, professorat, membres de l’Associació d’Agermanament i les autoritats municipals.

El 24 de febrer es recorrerà el nucli urbà del cap i casal (les Portes de Serrans, la plaça de la Mare de Déu, la Catedral, la Plaça Redona, el Mercat Central, la Llotja, l’Ajuntament i l’Estació del Nord). Atés que en aqueix dia se celebra a l’Eliana el primer acte de falles (‘la Crida’), es convidarà a la delegació italiana a conéixer les festes més representatives de València.

La jornada dominical la passaran el grup de visitants italians en companyia de les famílies que actuen com a amfitriones i el 26 de febrer finalitzarà la visita. Abans, hi haurà una recepció en l’Ajuntament de l’Eliana per a acomiadar-se del professorat i l’alumnat piemontesos.

La presidenta de l’Associació d’Agermanament de l’Eliana amb Sant Mauro Torinese i amb Mirande, Carmen Román, destaca el gran ambient que es viurà durant aquests dies: “És un treball ardu trobar habitatges per a acollir als estudiants que ens visiten, però és reconfortant veure els vincles que s’estableixen. Enguany ens visitarà una alumna que és filla d’un estudiant de l’Eliana, qui va visitar fa anys Sant Mauro Torinese. Va conéixer allí a qui va acabar sent la seua esposa i ara la seua filla coneixerà el municipi d’origen del seu pare”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà