L’Ajuntament de l’Eliana sol·licita l’inici de nous projectes per a fomentar l’ocupació local

El Camp de Túria
El consistori de l’Eliana ha sol·licitat al Servef un nou Taller d’Ocupació destinat a veïns desocupats majors de vint-i-cinc anys i tres Tallers de Formació i Inserció Laboral dirigits a desocupats de llarga durada o persones en risc d’exclusió social.

José García

L’aprovació d’ambdós projectes, desenvolupats per l’Agència d’Ocupació i Desenvolupament Local (AEDL) de l’Eliana, suposaria la contractació de fins a setanta veïns del municipi, sense comptar l’equip educatiu de deu monitors. L’objectiu principal d’esta iniciativa és facilitar la inserció laboral mitjançant l’adquisició de formació i experiència professional.

Els Tallers d’Ocupació alternen formació teòrica i pràctica amb treballs reals en benefici dels veïns i veïnes del municipi on es desenvolupa el taller, mitjançant un contracte de formació. El programa dissenyat per l’Ajuntament de l’Eliana inclou les especialitats d’Ajuda a Domicili, Electricitat i Obra.

En el seu any de formació, els alumnes desenvoluparien tasques com l’assistència domiciliària per a Dependents i altres persones sense recursos econòmics i familiars, la creació de camins escolars que faciliten l’accessibilitat i autonomia dels més menuts per a desplaçar-se als col·legis públics, l’habilitació de noves zones de parc, i diferents actuacions de millora d’eficiència energètica en edificis municipals.

Els Tallers de Formació i Inserció laboral, dotats amb una beca d’assistència, impartiran les especialitats de Soldadura d’Estructures Metàl·liques Lleugeres, Jardineria i Empleat/a de Oficina. En ells la formació teòrico-pràctica es complementarà amb pràctiques professionals en empreses. Tant el Taller d’Ocupació com els tres Tallers de Formació i Inserció Laboral són programes cofinançats per la Conselleria d’Economia, Hisenda i Ocupació, a través del Servef; i per la Unió Europea, a través del Fons Social Europeu.

Acaben el Taller d’Ocupació ‘Torre del Virrei’
D’altra banda, el Taller d’Ocupació ‘Torre del Virrei’, promoguts per l’Ajuntament de l’Eliana, finalitzaran la pròxima primavera. El programa inclou les especialitats d’obra, electricitat i pintura. Els alumnes han treballat en l’acondicionament de la Torre del Virrei com centre de formació.

El consistori també té en marxa un Taller de Formació i Inserció Laboral d’Instal·lacions Solars Tèrmiques. Les dos iniciatives estan donant formació i ocupació a més de quaranta veïns de l’Eliana.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà