Els Serveis Socials de l’Eliana continuen reforçant l’atenció

l'Eliana Camp de Túria

L’Ajuntament incrementa els serveis cap a persones vulnerables

Davant la situació de pandèmia, els Serveis Socials de l’Ajuntament de l’Eliana començaren a desenvolupar en 2020 un Pla d’Intervenció especialment dissenyat per a donar suport a les persones i famílies del municipi més afectades pel Covid-19, una vulnerabilitat que es manifesta en diferents aspectes i situacions de crisi.

Ara, com a novetat, els esforços s’han ampliat a la realització de tràmits i gestions per a les persones positives per contagi, a fi de compensar la seua pèrdua d’autonomia en un moment d’extremada dificultat.

A més, els Serveis Socials treballen en la prevenció de contagis, amb especial atenció a persones majors, a través de gestions com la compra d’aliments, l’adquisició de medicació i receptes o el suport per al desplaçament a visites mèdiques o altres de caràcter urgent i necessari. Tot això amb la finalitat d’evitar o minimitzar la seua exposició al virus. En aquest sentit, prossegueix el servei de seguiment telefònic d’aquest col·lectiu per a valorar i supervisar possibles situacions de necessitat o aïllament, sobretot en aquelles persones que no disposen d’una xarxa de suport familiar o social.

Així, per a complementar l’atenció, s’ha incrementat el servei de suport psicològic amb caràcter preventiu. I és que davant l’augment de situacions d’estrés i ansietat generades per l’actual context, augmenten els serveis d’atenció psicològica a persones majors i positives per Covid-19, amb l’objectiu de mitigar els possibles efectes emocionals derivats.

A totes aquestes assistències, s’hi sumen la tramitació d’ajudes d’emergència i derivació al Banc d’Aliments a les persones i unitats familiars que han vist reduïts o extingits els seus ingressos econòmics, bé per la reducció de jornada laboral o per la pèrdua d’ocupació, i aquesta circumstància haja pogut implicar una situació de vulnerabilitat per no poder fer front a les necessitats bàsiques. La concessió d’aquestes ajudes depén, en tot cas, dels criteris aprovats en les bases de les Prestacions Econòmiques Individualitzades de l’àrea.

Alhora, s’han reforçat els serveis i programes existents amb la incorporació de noves persones usuàries al Servei d’Ajuda a domicili, per a garantir la valoració de la situació de Dependència o a través de l’augment de la plantilla de personal.

Tal com ha recordat la regidora de Polítiques Socials, Mª José Valenzuela, en cas que algun veí es trobe en alguna d’aquestes situacions, o que conega alguna persona que poguera estar-ho, pot contactar amb el servei en el 96 275 80 30, marcant les extensions 515 i 504. “La ciutadania ha de saber que tenen a la seua disposició tots els recursos municipals per a fer front a aquesta nova situació”, ha afirmat Valenzuela.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà