L’Eliana doblega la corba de contagis

L’alcalde Salva Torrent reclama prudència durant la desescalada

L’alcalde de l’Eliana, Salva Torrent, ha comparegut hui 26 de febrer davant la ciutadania per a informar sobre l’actualitat de la Covid-19, i ho ha fet en un to molt positiu gràcies a les dades de l’evolució de la pandèmia en el municipi. I és que, en les últimes setmanes s’ha aconseguit doblegar la corba de contagis, passant, en poc més de 30 dies, de 240 positius als 30 per PCR a data 23 de febrer. Això vol dir que la taxa per incidència acumulada a l’Eliana és de 164 casos per cada 100.000 habitants.

A aquesta dada, s’hi suma la reducció, en un 86%, de les proves diàries que s’estan realitzant actualment en el Centre de Salut. En aquests moments s’efectuen 16 test al dia, lluny dels 120 que van arribar a fer-se diàriament en les últimes setmanes de gener.

Torrent ha traslladat que el Centre de Salut està seguint el protocol de vacunació del Ministeri de Sanitat i que la setmana que ve començarà la inoculació de grans dependents i, a partir del 8 de març, de les persones de més de 87 anys. La vacunació massiva de la població serà, previsiblement, el mes d’abril.

A més, l’Ajuntament ha acordat amb el Centre de Salut habilitar la sala polivalent del Centre Municipal de Formació de Persones Adultes (EPA) com a espai públic de vacunació a partir de la setmana vinent.

El Centre de Salut es posarà en contacte telefònic amb la població per a donar la cita de vacunació, per a això -ha insistit- és important que la ciutadania tinga actualitzada i revisada la informació que figura en la base de dades de Conselleria. Poden fer-ho telemàticament a través de la seu electrònica, o bé cridant al Centre de Salut, on rebran la informació sobre com modificar-la.

Així mateix, el primer edil ha informat que, previsiblement, a partir de la setmana vinent s’obrirà el termini per a sol·licitar les ajudes del Pla Resistir a l’Ajuntament, que repartiran més de 748.000 euros entre els sectors econòmics locals més afectats per la pandèmia.

Davant el nou pla de desescalada ha reclamat prudència i responsabilitat perquè la quarta ona no es produïsca. “La vacuna s’ha convertit en la gran esperança de totes i de tots, i ja la tenim molt a prop”, ha conclòs.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà