L’Eliana es dota de 15 canons contra els incendis en Entrepins

CañonesIncendios

L’Ajuntament ha invertit 18.000 euros

L’Ajuntament de l’Eliana ha presentat els 15 nous canons portàtils per a la zona d’interfície urbana-forestal d’Entrepins. L’objectiu és la humectació i hidratació de tot el perímetre vegetal que alentisca l’avanç d’un hipotètic incendi forestal, dotant d’un ampli marge de maniobra als equips de bombers i servint, arribat el cas, com a mitjà d’extinció en una emergència.

Totes les unitats compten amb un bagul de magatzematge, un trípode de muntatge senzill i un canó d’emissió d’aigua amb un abast variable d’entre 15 i 25 metres.

Els 15 canons poden arribar a protegir fins a mig quilòmetre de perímetre amb tot just uns minuts de muntatge. La inversió del Consistori, que ha inclòs la formació de personal municipal per al seu ús, ha ascendit a un total de 18.000 euros.

L’alimentació d’aquests canons pot realitzar-se des de la xarxa de 14 hidrants contra incendis existent en la zona, però també des dels propis vehicles d’extinció dels bombers o amb grups de bombament autònoms alimentats des de basses o piscines. La planificació és que aquests canons siguen utilitzats en els períodes estivals pels serveis de Protecció Civil, Policia Local i brigades municipals.

Aquesta mesura se suma a altres actuacions destinades a millorar la protecció en matèria de foc com són l’actualització del Pla de Prevenció contra incendis, la redacció del Pla d’Autoprotecció d’Entrepins i la redacció del Pla d’Actuació municipal enfront del risc d’incendis forestals.

Tal com ha recordat l’alcalde, Salva Torrent, l’objectiu de l’Ajuntament és dotar-se de més i millors mitjans en la prevenció i protecció contra incendis. “A aquests instruments cal afegir l’ampliació de 10 noves boques contra incendis en els barrancs Mandor i Lluquet i en les pinedes de Doctor Moliner i Ramón Navarrete, a la qual hem destinat altres 15.000 euros”, ha destacat.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà