La desocupació a l’Eliana disminueix a xifres anteriors a la pandèmia

l'eliana aceras

L’Agència de Desenvolupament Local atén a 5.000 usuàries

Les dades de desocupació a l’Eliana han caigut en 2021, seguint amb la tendència nacional. El nombre de persones demandants d’ocupació de la localitat registrades en LABORA Servei Valencià d’Ocupació ha caigut al llarg del passat any de forma, pràcticament, contínua. I és que gener de 2021 va iniciar amb 1.078 persones demandants mentre que va tancar desembre amb 901. Es dona la circumstància que aquesta xifra és fins i tot inferior a les registrades en les estadístiques abans de la pandèmia, ja que al gener de 2020 es van registrar 936 persones.

Per part seua, l’Agència de Desenvolupament Local (AEDL) ha atés aquest passat any un total de 4.952 persones que han rebut orientació laboral, renovació de la inscripció en Labora o gestió d’ofertes i ha emés més de 1.600 Certificats Digitals. Quant a la Borsa d’Ocupació, ha gestionat un total de 116 ofertes.

A aquestes accions, se sumen les iniciatives de formació per a l’ocupabilitat que s’han celebrat durant el 2021 com el curs de prevenció de riscos laborals, el de manipulador d’aliments o el curs de carretoner.

La regidora de Polítiques Ocupació i Desenvolupament Local, Marta Andrés, s’ha mostrat optimista davant les dades de desocupació registrats en la localitat i ha recordat que des de l’àrea que dirigeix s’ha realitzat una important inversió de més de 900.000 euros en programes de foment d’ocupació, EMCORP, ECOVID, EMPUJU i el Taller d’Ocupació.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà