L’Eliana celebra el primer cap de setmana de Festes Majors

El pregó, la cordà i la festivitat de la Puríssima han sigut els principals actes

L’Eliana ha celebrat durant aquest passat cap de setmana els seus primers dies de Festes Majors arrancant divendres 7 amb el tradicional pregó que va reunir al balcó de l’Ajuntament els màxims representants de 2023: la festera María Vidagany, el fester Pablo Marí i el clavari major Jaime Planells. Tots ells van estar acompanyats per l’actriu i veïna Silvia Rico, que va actuar com a pregonera i que va fer saltar els assistents a la plaça. L’alcalde, Salva Torrent, es va dirigir als prop de 100 festers per a desitjar-los uns dies en convivència i harmonia.

La nit de paelles va congregar desenes de grups d’amics i familiars per a compartir un total de 1.200 racions que es van cuinar en més de 100 paelles diferents. A pocs metres d’allí, la plaça Europa va acollir la revetla oferida per l’orquestra People Band que va amenitzar la primera nit de festes al municipi.

El programa va continuar dissabte amb el trasllat de la imatge de la Mare de Déu de la Puríssima a casa de la festera major on va passar la nit vetlada per devots i devotes. A la mateixa hora es va celebrar el concert de Guitarres de la Unió Musical i la cordà infantil a l’aparcament del poliesportiu on la Penya del Coet Bufat, organitzadora de l’acte, juntament amb tots i totes les participants van llançar prop de 1.200 coets per a continuar inculcant una de les tradicions més antigues als xiquets i xiquetes elianeres.

Per part seua, la Gran Cordà va arrancar amb centenars de coets penjats de la ‘corda plena’ i seguits de la coetà amb el llançament de prop de 22.000 coets que contenien 376 quilos de pólvora.

El diumenge es va celebrar la tradicional festivitat de la Puríssima, coneguda com el ‘Dia de les Xiques’ que va iniciar amb la missa, seguida de la recepció a l’Ajuntament, la cercavila per diferents vies de la localitat i la mascletà llançada per la pirotècnia Valenciana. Ja a la vesprada, la processó en honor a la Puríssima Concepció va partir amb els balls tradicionals del Gegant i la Geganta de La Llauradora i va recórrer, juntament amb representants de les Falles i de l’Associació Andalusa, els carrers del centre de la localitat.

Els actes continuaran aquesta setmana amb diversos concerts de l’UME, el tradicional sopar de la solidaritat amb l’actuació d’artistes locals, jocs infantils i juvenils d’aigua i monòlegs i arribaran al seu màxim cim del 15 al 17 amb els dies grans de les festivitats en honor a la Mare de Déu del Carme i al Crist del Consol.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà