L’Eliana reforça la prevenció en matèria d’atenció social i igualtat en els centres educatius

Durant el curs escolar l’Ajuntament impartirà tallers i xarrades dirigits a alumnat, professorat i famílies

L’Ajuntament de l’Eliana continua apostant per la prevenció en aquest curs amb noves propostes socioeducatives i en matèria d’igualtat, amb l’objectiu d’oferir accions de formació, prevenció i intervenció als diferents centres educatius de la localitat.

Al llarg dels mesos de setembre i octubre, les regidories de Polítiques Socials i Igualtat han concretat reunions amb el col·legi Helios, Rivas Luna, Verge del Carme, l’Olivera, Montalegre, El Garbí, IALE i IES l’Eliana per a oferir una sèrie d’activitats i programes.

L’oferta en prevenció familiar i igualtat abasta activitats des de primer de primària fins a quart de l’ESO i fins i tot cicles superiors, quedant a l’elecció de cada centre els programes que més s’adeqüen a les seues necessitats o circumstàncies.

Aquesta oferta de prevenció ve dissenyada després de diferents reunions de coordinació entre els equips directius i orientadors de cadascun dels centres, analitzant i revisant les experiències d’anys anteriors, i d’aquesta manera, detectar les problemàtiques que generen major preocupació.

Existeixen una gran varietat de programes oferits que inclouen des d’activitats destinades a treballar en àmbit escolar amb l’alumnat, jornades per a millorar habilitats específiques en el professorat fins a activitats dirigides a l’àmbit familiar on es reflexiona sobre temes d’interés per a la criança i educació. Els temes que tractaran seran variats: el joc en línia, la responsabilitat en les xarxes socials i l’ús del telèfon mòbil, habilitats per a la convivència en família o la cosificació i hipersexualització en les xarxes socials, entre altres.

L’alcalde de l’Eliana, Salva Torrent, ha recordat que l’Ajuntament compta amb tots els agents socioeducatius per a elaborar polítiques públiques que atenguen les necessitats de l’alumnat elianer i les seues famílies.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà