L’Eliana completa el tractament anual contra el mosquit tigre

L’Ajuntament ha realitzat les actuacions de prevenció i control entre els mesos d’abril i octubre

L’Ajuntament de l’Eliana ha completat recentment el programa anual de vigilància sobre la presència i la realització de tractaments preventius i de control davant el mosquit tigre. L’objectiu d’aquestes actuacions, en les quals inverteix cada any prop de 18.000 euros entre els mesos d’abril i octubre, és impedir que l’insecte puga desenvolupar el seu cicle reproductiu, arribant a la fase adulta, per a reduir les molèsties que ocasiona.

En concret, la gestió integrada del mosquit tigre consisteix en la instal·lació i control de paranys de mostreig de larves i adults distribuïts per zones enjardinades públiques, infraestructures municipals i/o zones d’urbanitzacions; tractaments preventius d’embornals del nucli urbà o en voltants de zones crítiques com centres educatius, de salut o parcs i jardins públics i vigilància de la població en aquests punts; i tractaments setmanals correctius amb larvicides.

A més, el Consistori atén les reclamacions ciutadanes i monitora les zones per a informar el reclamant sobre com actuar en la seua propietat i proposa accions correctives en l’espai públic i privat, si és necessari. Igualment, realitza campanyes d’informació i conscienciació dirigit a veïnes i veïns, especialment amb l’arribada de la calor, atés que s’estima que entre el 60 i el 80% dels focus de cria se situen en propietats privatives (piscina sense manteniment, abandó d’estris amb cúmul d’aigua, etc.).

L’alcalde, Salva Torrent, ha recordat que l’Ajuntament fa un gran esforç per a fer front a aquesta problemàtica que pot afectar la salut pública i, per això, els serveis municipals incideixen en la neteja viària, el manteniment de jardins, l’aigua i sanejament, la gestió del cementeri, la neteja d’edificis o el manteniment de col·legis, entre altres.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà