L’Eliana posa en marxa la campanya contra el mosquit tigre

FLYER MOSQUIT TIGRE l'Eliana

La Regidoria de Sostenibilitat Ambiental de l’Ajuntament de l’Eliana ha començat aquesta setmana una campanya d’informació sobre l’obligació de mantindre les piscines o basses particulars per a evitar la proliferació de mosquits tigre.

D’acord amb la nova ordenança de l’Ajuntament sobre la neteja i clos de parcel·les i solars, l’aigua d’aquestes piscines haurà de romandre en condicions higièniques durant tot l’any, havent d’efectuar-se necessàriament els tractaments sanitaris adequats per evitar la proliferació de larves de mosquit.

Quant a les piscines i basses buides és necessari preservar-les completament seques, amb especial atenció a les zones que puguen retindre xicotetes quantitats d’aigua com els desguassos del fons, els skimmers, etc. El fullet informatiu, que arribarà a totes les àrees residencials, recorda que l’incompliment d’aquesta obligació constitueix una infracció greu, que podrà ser sancionada amb una multa de 750 a 1500 euros.

La Regidoria recorda també que per a eliminar possibles focus de cria, la ciutadania ha de revisar periòdicament els llocs i objectes on poden produir-se xicotetes acumulacions d’aigua com per exemple poals, plats de tests, útils d’animals de companyia, peus de para-sols, piques d’exterior, canals de desguàs, així com clots en el paviment exterior on puga estancar-se aigua.

Per part seua, el Consistori iniciarà el mes vinent d’abril la seua campanya anual de lluita contra aquesta plaga que reapareix amb el començament del bon temps i es prolonga durant tot l’estiu, amb el tractament d’embornals i fonts municipals. Els larvicides preventius s’apliquen quinzenalment fins a novembre sobre embornals, fonts i basses en zones crítiques dels espais públics.

Tal com ha explicat la regidora de Sostenibilitat Ambiental, Cristina Díaz, la prevenció i informació és el millor mètode contra el mosquit tigre, “per això necessitem la col·laboració de tota la ciutadania per a evitar la seua proliferació en el nostre municipi”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà