L’Eliana impulsa la modernització dels comerços amb fons europeus

comercios Eliana

Du a terme la implantació de l’estacionament gratuït o de taquilles per a la recollida de paquets

L’Ajuntament de l’Eliana està desenvolupant un projecte per a modernitzar i millorar la digitalització dels seus comerços, en el qual invertirà un total de 723.822 euros, gràcies a una línia d’ajudes finançada pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

En concret, desenvoluparà un total de 8 actuacions que implementaran tecnologies innovadores per a promocionar el comerç local, millorar l’experiència de compra de la clientela i augmentar la seua competitivitat. La subvenció concedida ascendeix a 579.057 euros, gràcies a la qual desenvoluparà projectes de transformació digital, de sostenibilitat i economia circular, de cadena de subministrament i traçabilitat, de sensibilització i formació o de millora de la connectivitat.

Així, està prevista la creació d’una Guia Comercial Digital i Marketplace i la instal·lació de tòtems i pantalles interactives d’informació en diferents zones de la ciutat per a facilitar la visibilitat, la promoció i la venda dels productes i serveis dels comerciants locals. La implantació d’una Targeta Ciutadana Digital permetrà als veïns i veïnes realitzar compres en els comerços participants i accedir a descomptes exclusius i a la campanya del Bo-Compra.

D’altra banda, s’implementaran passos de vianants intel·ligents per a millorar la seguretat i fomentar un entorn més accessible i s’instal·laran pilons d’estacionament temporal per a facilitar la recollida de compres en els comerços de proximitat.

Per part seua, s’instal·laran taquilles per a la recollida de paquets Smart Lockers, per a millorar l’eficiència dels serveis de lliurament i reduir la congestió del trànsit als carrers. Aquests punts permetran a la ciutadania rebre les seues compres i paquets de manera segura i eficient, sense tindre en compte horaris, fet que reduirà el temps i el cost dels enviaments i i millorarà l’experiència de compra.

El Consistori també ha previst implantar una Plataforma Reskilling i itinerari formatiu dirigit a comerciants, que els permeta adquirir noves habilitats i coneixements per a millorar la gestió i competitivitat dels seus negocis. Oferirà cursos i tallers adaptats a les necessitats del sector i del mercat laboral, fomentant la creació d’ocupació de qualitat.

Finalment, l’última línia en la qual està treballant està relacionada amb el desenvolupament i l’ampliació de la connectivitat WIFI gratuïta en diferents zones de la ciutat per a millorar l’experiència de compra i atraure les compres.

L’Ajuntament ha estimat que es podran beneficiar d’aquestes accions, emmarcades dins del Pla Estratègic d’Agenda Urbana 2030, els prop de 1.700 a comerços elianers.

L’alcalde Salva Torrent ha qualificat el projecte de crucial per al desenvolupament econòmic del municipi, ja que afecta tant el sector comercial com la ciutadania en general. ‘Un pla molt ambiciós que permetrà a l’Eliana convertir el seu centre en un pol d’atracció competitiu, modern i digital, a l’avantguarda de solucions tecnològiques per a adaptar-se a les noves formes de consum i millorar l’experiència de compra’.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà