José Antonio Primo de Rivera deixarà de tindre carrer a la Pobla

callesfranquistas

El municipi canviarà els carrers franquistes en un procés participatiu per elegir els noms

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona impulsa un procediment de participació ciutadana per canviar els noms dels carrers franquistes. Amb esta iniciativa es vol que siguen els veïns qui escullen com anomenar d’aquelles vies que per la seua denominació incomplixen la llei 52/2007 de memòria històrica.

Els carrers afectats són José Antonio Primo de Rivera, Jesús Posada Cacho, Ángel del Alcázar i la Plaza de los Mártires. Per a cadascun d’estos carrers l’Ajuntament ha presentat dos propostes atenent a la denominació històrica d’estes vies.

També es podran presentar altres propostes per part dels veïns d’acord amb l’ordenança municipal reguladora de denominació i retolació de vies públiques i nuclis urbans i el nomenclator aprovat en el ple del passat mes d’agost.

La votació es podrà fer a través de la pàgina web municipal i de manera presencial a l’Ajuntament entre els dies 11 i 18 de setembre.

L’alcalde de la Pobla de Vallbona, Josep Vicent Garcia, ha destacat que amb este canvi de denominació el municipi complirà amb la llei de memòria històrica “encara que siga amb 10 anys de retard”.

El primer edil de Compromís ha valorat necessari que els carrers del municipi “deixen de retre honor a les persones vinculades a la dictadura franquista, una petició que des de fa anys estaven reclamant els veïns de la Pobla sense ser escoltats”.

En este sentit l’alcalde ha destacat que siga a través un procés participatiu obert a tots els veïns com es pose fi a esta situació d’incompliment de la llei.

 

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà