El Pla Edificant invertirà 1.700.000 euros en els col·legis i a l’IES La Vereda

Compromís fa balanç de les polítiques educatives a la Pobla

L’acte emmarcat en la campanya ‘Educació Valentia Compromís’, #AdéuRetallades, que recorre totes les comarques valencianes ha fet parada avui al Camp del Túria.

Maria Josep Amigó, vicepresidenta de la Diputació de València, Josep Vicent Garcia, alcalde de la Pobla de Vallbona i Àgueda Micó, coordinadora nacional del BLOC i coportaveu de Compromís, han participat en una jornada a la Casa Social de la Pobla de Vallbona amb càrrecs orgànics i institucionals comarcals de Compromís on s’ha fet balanç de les polítiques educatives del Botànic  que “han permés posar fi a les retallades del PP”.

Maria Josep Amigó ha explicat que “ens hem deixat la pell des de les regidories i alcaldies Compromís en els ajuntaments i les institucions on estem governant i hem treballat de valent per millorar la qualitat educativa, conscients que així podrien corregir-se les desigualtats, i no tornar a reproduir-les com ocorria fins ara” – afegint – “que les xifres que són els xiquets, i en definitiva les famílies valencianes, es tradueixen en polítiques públiques que han millorat la seua vida”. I ha remarcat, “que s’està invertint en educació, per segon any consecutiu, més del que s’invertia abans de la crisi, a diferència del que fan altres territoris, amb l’objectiu ferm de reconstruir l’educació i transformar-la en l’eina necessària per corregir les desigualtats a través de la qualitat educativa, a raó de 1.300 euros més per alumne que en l’etapa anterior”.

Josep Vicent Garcia, per la seua banda, ha parlat dels “beneficis que han suposat les inversions de la conselleria per al Camp de Túria i per a la Pobla de Vallbona”. Així ha enumerat les intervencions que s’han realitzat a escoles, instituts i escoles oficials d’idiomes per a eliminar el fibrociment i a través del Pla Edificant de la comarca en Llíria, Riba-roja, Olocau, Vilamarxant o Bétera, entre altres.

Tot seguit ha destacat les millores que per a la Pobla ha suposat i suposarà el Pla Edificant amb intervencions en els col·legis Mas de Tous, Lluïs Vives i El Campes, i a l’IES la Vereda per valor de més de 1.700.000 euros. A banda l’alcalde ha aprofitat per a reivindicar la necessitat de construir un nou institut que done servei als més de 1.000 alumnes d’ESO i Batxillerat que es troben a un institut preparat per a albergar a 700.

Finalment ha destacat la gratuïtat de l’escoleta gràcies als esforços de conselleria i ha remarcat les intervencions realitzades pel consistori per donar solució a uns problemes de goteres a l’edifici que l’alberga, valorant “la coordinació entre les institucions valencianes” per millorar l’educació.

Àgueda Micó, en la mateixa línia, ha afirmat que al 2015 “a Compromís com vam prometre si passàvem a governar, treballaríem i ho estem demostrant a favor dels drets, i no dels privilegis; estem fent polítiques per a la majoria, no per als amiguets, conscients i centrats que Compromís volíem rescatar persones, i un dels àmbits on més hem avançat és en l’educatiu, on la gestió de la conselleria ha fet créixer els drets i ha acabat amb les retallades del PP”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà