El Centre d’Atenció Primerenca de la Pobla podrà acollir a més de 100 usuaris

centro atencion temprana Camp de Túria

El CAP atén a 88 xiquets en l’actualitat amb problemes de desenvolupament

El Centre d’Atenció Primerenca de la Pobla de Vallbona acollirà 110 usuaris. Este ha estat el compromís del Director General de Diversitat Funcional, Antonio Raya, per ampliar el Centre d’Atenció Primerenca (CAP) davant la regidora de Dependència, Beatriu Palmero.

El CAP de la Pobla atén infants de 0 a 6 anys tant de manera preventiva com assistencial amb problemes de desenvolupament infantil com ara el Síndrome de Down, paràlisi cerebral, retards psicomotors, trastorns en el llenguatge, Trastorn Espectre Autista o TGD, entre altres.

El CAP ha passat dels 37 usuaris en 2015 a atendre 88 xiquets i xiquetes en l’actualitat, 75 en atenció directa i 13 en seguiment. Amb este compromís, l’atenció primerenca passarà als 110 usuaris, el que triplicarà l’atenció des de l’inici de la legislatura.

L’ampliació de places no necessita d’ampliació d’infraestructures ja que s’aconseguirà amb una ampliació d’horari d’atenció del centre que es realitzarà de 9 a 18 h i remodelació dels torns, el que permetrà un ús més eficient de les instal·lacions.

A esta mesura se suma la posada en marxa del Centre Ocupacional que la Pobla inaugurarà el pròxim 21 de febrer. Aquest centre ha estat una aposta de l’actual govern per donar servei al municipi a aquelles persones adultes amb diversitat funcional que han finalitzat el sistema educatiu obligatori.

La regidora de Dependència assegura que “està ampliació de places, així com la creació del centre ocupacional, és una mostra de l’aposta que el govern de la Pobla de Vallbona està fent per complir el compromís de l’atenció a les persones”.

No hi han comentaris

Deixar un comentari

El vostre correu no es publicarà.